šarena - detour - 2020

Šarena – Detour snimio spot koji spaja tehnologiju video igara i NASA-ine snimke svemira

Nakon brojnih uspješnica s Porinom nagrađenog, petog studijskog albuma Tourdetour, grupa Detour predstavlja sasvim novi materijal! Singl “Šarena” pjesma je koja najavljuje njihov novi album koji bi svjetlo dana trebao ugledati sljedeće godine. Autor pjesme je frontman grupe Nenad Borgudan koji ovaj put donosi pomalo netipičan zvuk za Detour, ali svakako obećava pravi ljetni hit koji će unijeti veseli i razigran ritam u radijski eter.

Šarena je pjesma koja je polako nastajala proteklih godinu dana. Krenuli smo ju snimati neposredno pred lockdown i evo sada smo je završili. Radi se o pravoj ljubavnoj pjesmi, iako bi se iz teksta možda moglo zaključiti da je kronika sadašnjice jer se spominju razrušeni gradovi i slične analogije, ali nema nikakve veze s pandemijom korona virusa, a ni potresom, već je istinske ljubavne tematike”, rekao je Nenad Borgudan koji se na ovoj numeri još jednom okušao u ulozi glavnog vokala.

“Ovaj je video spot napravljen uz pomoć tehnologije kakvu nitko ne koristi za spotove, barem ja nikad nisam vidio i čuo za to, a pogotovo kod nas u Hrvatskoj. Dakle, krajolici su rađeni i prilagođeni u Unreal Engineu, to je Engine za 3D grafiku u stvarnom vremenu, a koristi se prvenstveno za izradu video igara. Zvijezde i planeti koji se vide su točni – korištene su NASA-ine fotografije i software koji se zove Space Engine, a to je software u kojem je simuliran cijeli svemir i sva poznata zviježđa, galaksije i planeti. Sve je napravljeno u ispravnim proporcijama i pozicijama kao u stvarnosti”, objasnio je redatelj video broja Dinko Šimac koji je zaslužan za vizualni izričaj zadnja dva singla Deotura – Slike o našim danima i Skrivena.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -