novi fosili / vladimir kočiš zec, sanja doležal i marinko colnago / kd lisinski, 2019.

Sanja, Zec i Marinko veličanstvenim nastupom ispričali priču o 50 godina grupe Novi fosili

Pred, do zadnjeg mjesta ispunjenim gledalištem Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec sinoć su ispričali svoju priču o pedeset godina grupe Novi fosili te spektakularnim nastupom izazvali bujicu emocija kod publike koja čitavu večer nije skidala osmijehe s lica. Rijetko koji glazbenik ima moć nakon pedeset godina postojanja na jednom mjestu okupiti toliko različitih generacija kao što to može grupa Novi fosili. Pola stoljeća bogate glazbene karijere iznjedrilo je hitove koji za mnoge predstavljaju fragmente uspomena na prve ljubavi, stara prijateljstva, mladost i brojne lijepe i manje lijepe trenutke u mozaiku njihovih života.

Ta nostalgija je u utorak, 1. listopada 2019. godine bar na nekoliko sati oživila dobra stara vremena, a Sanji, Zecu i Marinku u tome su pomogli i brojni gosti.

Putovanje kroz priču popularnih Novih Fosila započelo je uz Sanjaj me, a sanjanje se nastavilo kroz bezvremenske hitove poput Da te ne volim, Šuti moj dječače plavi, Košulja plava, Nebeske kočije, Kad budemo ja i ti 63

Protagonistima večeri, predvođenim neponovljivom i neumornom Sanjom Doležal, ovaj spektakl pomogli su upriličiti zvjezdani gosti i kolege Fosila kojma su ovi legendarni glazbenici zasigurno bili uzor u njihovim vlastitim karijerama. Sestre Ivana i Marija Husar zapjevale su Djecu ljubavi, Nina Badrić pjesmu Ljubav koja nema kraj, a pjesmu Ključ je ispod otirača grupa Detour.

Možda najemotivniji trenutak koncerta bila je izvedba pjesme Majčine oči tijekom koje se mami Sanji na pozornici pridružila kći Lea. Dirljiv duet majke i kćeri preplavio je emocijama publiku te suzama ispunio oči brojnih okupljenih.

Priča o Novim fosilima ne može se u potpunosti ispričati bez da se spomenu ili uključe svi oni koji su ih kroz proteklih pola stoljeća zajedno stvarali. Marinku su se na pozornici pridružili stari Novi fosili: Ivica Pišković, Zvonimir Makar Šiljo i Slavomir Cvija te su zajedno izveli pjesme Kad naš brod plovi i Leptiri se rađaju.

Nažalost, prva pjevačica Fosila Đurđica Barlović, osnivač grupe Slobodan Momčilović Moka i bubnjar Nenad Šarić više nisu među nama, ali koncert nije prošao bez prisjećanja na njih. Đurđice i Moke prisjetili smo se prigodnim filmićima, a Neno je dobio posvetu sjajnim nastupom Zlih bubnjara koji su protutnjali kroz dvoranu Lisinski. Zaboravljen nije bio niti najmlađi Fosil Rajko Dujmić, kojeg su uz brojne posvete tijekom koncerta, na bisu za vrijeme izvođenja Za dobra stara vremena bend i publika pozdravili ovacijama, a Sanja je sve okupljene zamolila da mu pošalju dobre vibracije i požele što brže ozdravljenje.

Regularni dio koncerta završio je uz Još te volim, Milena i Dobre djevojke (tijekom koje su se Sanji Doležal pridružile plesačice Plesne skupine Tihane Škrinjarić), E, moj Saša i Dobra stara vremena. Oduševljena publika Fosile je namamila na bis tijekom kojeg su rasplesali, nasmijali i dirnuli sve prisutne koji su ih u samoj završnici ispratili gromoglasnim pljeskom.

Sanja, Zec i Marinko sinoć su potvrdili da su jedan od rijetkih sastava koji može na jednom mjestu okupiti toliko različitih generacija i ujediniti ih u ljubavi prema glazbi koja niti nakon pola stoljeća ne blijedi.

Vladimir Kočiš Zec i Nina Badrić

  • foto: Anna Bonnani

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged