sampass sinj | tvoj & da li me znaš? | 2023.

Sampass, bend iz Sinja, predstavlja svoja prva dva singla “Da li me znaš” i “Tvoj”

Spona s ponosom predstavlja novi bend u svojoj glazbenoj obitelji – Sampass iz Sinja. A iza tog imena benda krije se zanimljiva priča. Naime, u slengu Dalmatinske zagore, sampas predstavlja stanje trenutne zbunjenosti ili manjka koncentracije. Ono ponekad može prijeći u karakternu crtu ličnosti ili opis stanja… A u vremenu općeg sampasa u društvu nastala su i ova dva singla.


Oba singla je bend Sampass već odavno objavio na internetu, a oni sada doživljavaju i svoje službeno izdanje. Naime, nekoliko zadnjih godina je u članovima ovog sinjskog benda izazvalo potrebu pokrenuti se u autorskom smislu. Ali i proširiti svoju kreativnu energiju i inicijativu na suradnike i prijatelje. I pokušati napraviti nešto vrijedno u smislu kvalitete glazbe, tekstova te audio i video produkcije… Prvi rezultati su pred vama – singlovi Da li me znaš i Tvoj.

Pjesme Da li me znaš i Tvoj je tonski snimio Luka Botica. Za miks, mastering i produkciju je zaslužan Ivan Božanić iz Studija Dan/Mrak, a autori glazbe, tekstova i aranžmana su Mladen Munivrana i Dalibor Buljan. A oni o ovoj glazbi kažu: “Riječ je o autorskoj glazbi, vrlo otvorenih, jasnih i iskrenih tekstova te specifične atmosfere.” Dodajmo i da je za singl Da li me znaš napravljen videospot i to u Vancouveru u Kanadi, od strane našeg utjecajnog redatelja Zorana Dragelja. I dodajmo, Sampass čine Dalibor Buljan (tekst i lead vokal), Luka Mandić (akustične i električne gitare), Ivan Kelava (bubnjevi), Krešimir Linke (perkusije i prateći vokali), Gabrijel Prusina (klavir, hammond i rhodes), Daria Hodnik (prateći vokali) i Mladen Munivrana (bas, glazba, aranžmani i produkcija). Više o ovom bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Sampass – Da li me znaš / Tvoj

Tagged