richarda osman - klub istražitelja ubojstava četvrtkom - 2020

Richard Osman predstavlja roman “Klub istražitelja ubojstava četvrtkom”

Krimić “Klub istražitelja ubojstava četvrtkom” koji je napisao popularni britanski televizijski voditelj i komičar Richard Osman, koji je 2020. godine rušio rekorde čitanosti i postao bestseller, dostupan je i na hrvatskom tržištu u izdanju izdavačke kuće Egmont.

Prva knjiga britanskog autora Richarda Osmana postala je najbrže prodavani roman u svim žanrovima još od J. K. Rowling. O njegovoj popularnosti govori i činjenica da je to najprodavaniji roman 2020. godine, a producentska kuća Stevena Spielberga Amblin Entertainment kupila je globalna filmska prava na knjigu, prema kojoj će snimiti film.

Ugledni britanski dnevnik The Times pisao je o romanu: ”Dok se tijela gomilaju, a otkriva se sve više o životima i ljubavima Joycea, Ibrahima, Rona i Elizabeth – ne možete ih ne bodriti i nadati se da ćete ih opet sresti.”

Radnja, na tragu najpopularnijih krimića Agathe Christie, odvija se u umirovljeničkom naselju u kojem se četvero neobičnih prijatelja sastaje jednom tjedno kako bi razgovarali o neriješenim zločinima iz prošlosti i na taj način vratili malo uzbuđenja u svoju svakodnevicu. Oštroumni osamdesetogodišnjaci Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron spremni su istraživati ubojstva koja se sve češće događaju u njihovoj okolini. Zajedno se nazivaju Klub istražitelja ubojstava četvrtkom.

Roman je komentirao i popularni televizijski voditelj Graham Norton

“Sjajno štivo, stvarno sam uživao”, rekao je Norton. Uz njega, i najutjecajniji britanski mediji osvrnuli su se na roman Klub istražitelja ubojstava četvrtkom. The Guardian je djelo opisao kao “čisti eskapizam”, dok ga je Daily Telegraph zabilježio kao “duhovitu i potresnu priču”. U dnevnim novinama Daily Express o romanu se pisalo kao o “jednoj od najzabavnijih knjiga godine – vješto napisanoj, duhovitoj, a istodobno toploj”.

Za sve ljubitelje kriminalističkih romana izdavačka kuća Egmont ovu srijedu, 3. ožujka, na svojim društvenim mrežama pripremit će i igru znanja. Svi sudionici dobit će priliku postati detektivi na jedan dan, a najbrži točan odgovor osvaja jedan primjerak ovog zanimljivog romana.
Richard Osman popularni je britanski televizijski voditelj, autor i producent, a Klub istražitelja ubojstava četvrtkom njegov je prvi roman.

Richard Osmana je poznat je po televizijskim emisijama, uključujući “Pointless” i “House of Games Richard Osman”

Kao kreativni direktor Endemola u Velikoj Britaniji, Richard je radio kao izvršni producent na mnogim TV emisijama. Spomenut ćemo emisije Deal or No Deal i 8 out of 10 Cats. Redoviti je član panela i emisija poput Have I Got News For You, Would I Lie to You‘ i Taskmaster‘.

Roman Klub istražitelja ubojstava četvrtkom pisca Richarda Osmana dostupan je na Egmont web shopu po cijeni od 99 kuna. A o ovom piscu više doznajte na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -