reper iz sobe / 2020.

Reper iz sobe prvim singlom “Tipkan skrolan” predstavlja album “Vanka”

Reper iz sobe predstavlja novi je singl “Tipkan skrolan”, a on će se uskoro naći i na njegovom nadolazećem albumu prvijencu. Album pod nazivom “Vanka” bit će objavljen 31. siječnja 2020. godine pod okriljem izdavačke kuće Menart. A pjesma “Tipkan skrolan” je šaljiv osvrt na današnje vrijeme i utjecaj tehnologije kojom se svi svakodnevno koristimo.

Kao i u svojim dosadašnjim pjesmama, Reper iz sobe je i ovim singlom dao do znanje koji je njegov cilj – raditi nešto novo, nešto svježe, a opet blisko korijenima. Raditi feel good glazbu koja te tjera da se gibaš i tekstove koji teže pozitivi. Tekst i glazbu potpisuje Ivan Grgić, a za produkciju je zaslužan Zvonimir Dusper Dus. Za režiju spota, kameru i montažu pobrinuo se Igor Ilić iz Studia DIV.

Reper iz sobe ili Ivan Grgić rođen je u Zadru 1984. godine. Djetinjstvo provodi u Biogradu na Moru, a po upisivanju na Ekonomski fakultet 2003. godine seli u Zagreb. U tom periodu se posvećuje sviranju gitare i spoznaje da je glazba ono čime se želi baviti. Za vrijeme studija otkriva glazbu Djanga Reinhardta, koja mu postaje najveća inspiracija, a ujedno i najvažniji dio edukacije. Nakon završetka studija, pronalazi zaposlenje u struci, no ljubav prema glazbi je bila jača.

2008. formira sa kolegama svoj prvi bend, a danas kvintet znan pod imenom Gadjo Manouche. Sastav izvodi autentični jazz manouche i uglavnom kompozicije dobro poznate poznavateljima žanra. Paralelno razvija i interese prema funk, soul i nekim oblicima jazz glazbe, uglavnom instrumentalnog karaktera. Početkom 2018., pod umjetničkim imenom Reper iz sobe, izbacuje svoj prvi singl u maniri vokalno – instrumentalnog funky hip hop crossovera. Debitantski album pod nazivom Vanka izdaje kuća Menart u siječnju 2020. Više doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Video: Reper iz sobe – Tipkan skrolan

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -