rene bitorajac i sonja švec španjol - emisija kolibris - 2021.

Rene Bitorajac gost emisije KolibriS – razgovor o umjetničkom djelovanju

U goste nove emisije KolibriS dolazi Rene Bitorajac, Riječ je o poznatom hrvatskom filmskom, kazališnom i televizijskom glumcu rođenom 1972. godine u Zagrebu. No, on nije samo glumac, već je i scenarist, producent, redatelj, voditelj i poduzetnik u kulturi.

Završio je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu i poznat je po ulogama u serijama “Bitange i princeze” i “Naša mala klinika” te u brojnim filmovima od kojih ističemo “ZG80”, “Kako je počeo rat na mom otoku”, “Ničija zemlja” koji je osvojio Oscara i Zlatni globus za najbolji strani film.

Tu je i film Metastaze u kojem je za ulogu Krpe dobio Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu i film Ljudožder vegetarijanac u kojem je za ulogu dr. Babića također dobio Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu, ali i brojne druge međunarodne nagrade.

Branko Đurić Đuro i gost ovotjedne emisije KolibriS Rene Bitorajac osnovali su i pokrenuli 2018. godine prvo i jedino privatno kazalište s vlastitom zgradom i pozornicom u Hrvatskoj. Kazalište se zove Luda kuća, a samo u prvoj godini postojanja posjetilo ga je više od 40.000 gledatelja. Samo kazalište je gostovalo u 50-ak gradova, odigralo pet premijernih naslova te ugostilo 30-ak predstava iz zemlje i regije.

Emisiju u kojoj gostuje Rene Bitorajac možete premijerno pratiti na youtube kanalu emisije KolibriS u srijedu, 17. veljače 2021. godine s početkom u 20 sati.

O emisiji KolibriS

Emisija KolibriS pokrenuta je s ciljem predstavljanja kvalitetnih umjetnika i projekata, ali i obrade ključnih problema s kojima se susreću svi koji djeluju o ovom području. Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg predstavljamo samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i obrađujemo ključne teme poput nezavisnog djelovanja, percepcije i valorizacije umjetnosti u javnosti te važnosti umjetnosti u životu pojedinca.

Jedinstvenost emisije KolibriS leži u činjenici da ju vodi osoba iz struke – nezavisna kustosica i povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol, koja kroz zanimljiv i ugodan razgovor otvara relevantne teme i stavlja u fokus samog gosta-umjetnika.

Najava emisije KolibriS sa Renéom Bitorajcem

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -