samo kad se smijem | sarajevo film festival 2023

Regionalna premijera filma “Samo kad se smijem” na Sarajevo Film Festivalu 2023 posvećena Nevzeti Hećimović

Emotivna drama o obiteljskom nasilju “Samo kad se smijem” redateljice Vanje Juranić i producenata Damira Terešaka i Nikoline Vučetić Zečević imala je regionalnu premijeru kao dio programa Open Air na 29. Sarajevo Film Festivalu. A ekipa filma, potresena nedavnim masakrom u Gradačcu, posvetila je projekciju žrtvama tog bezumnog nasilnog čina…

“Sretna sam što sam opet u Sarajevu i da mogu film Samo kad se smijem prikazati na ovom velikom festivalu. No, ujedno sam i potresena, jer je samo dan prije naše projekcije nad Nevzetom Hećimović u Gradačcu počinjen femicid. Veselilo bi me da film potakne konstruktivne diskusije i skrene pozornost na rješavanje problema obiteljskog nasilja. Tema je mučna i teška, ali moramo otvoreno početi razgovarati o tome”, rekla je redateljica Vanja Juranić nakon premijere u kinu na otvorenom Cinema Stari Grad.

Uz redateljicu i koscenaristicu Vanju Juranić, sarajevskoj publici predstavili su se nositelji glavnih uloga Tihana Lazović i Slavko Sobin, epizodnih Nadine Mičić i Iva Jerković, scenaristica Elma Tataragić te producentica Nikolina Vučetić Zečević.

28-godišnja Tina vodi idilični život u jednom dalmatinskom gradu

Drama Samo kad se smijem prati život 28-godišnje Tine (Tihana Lazović), koja u jednom dalmatinskom gradu naizgled vodi idilični život. Dok njezin suprug Frane (Slavko Sobin) zarađuje, ona kao kućanica brine za šestogodišnju kćer. No, njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije…

Redateljica Vanja Juranić ujedno je i montirala film, a scenarij je napisala s Elmom Tataragić. Direktor fotografije je Danko Vučinović, kostimografkinja Lidija Sertić, a skladateljica Janja Lončar. Film Samo kad se smijem producirao je Damir Terešak, odnosno Maxima film, dok je koproducent srbijanski Biberche productions s producenticom Nikolinom Vučetić Zečević. Proizvodnju filma podržao je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). Više o ovom filmu koji se na engleskom zove Only when I laugh doznajte na stranicama IMDB-a.

VIDEO TRAILER: Samo kad se smijem | Only when I laugh

Tagged