rebeka - spacegasm | 2023.

Rebeka, jedinstvena glazbena umjetnica, predstavlja singl “Spacegasm”

Rebeka, jedinstvena umjetnica na domaćoj glazbenoj sceni, predstavlja novi singl naziva “Spacegasm”. A njim još jednom potvrđuje da od Rebeke uvijek možemo očekivati neočekivano… Ako s pitate što je uopće “spacegasm”, a pri ruci nemate urban dictionary, samo značenje je pojasnila Rebeka: “Spacegasm kao riječ pronalazi se samo u urbanim riječnicima, a nosi razna značenja. U slučaju moje pjesme koristim ju kao naziv za orgazmično iskustvo prostora koji možemo dati jedni drugima, a istovremeno biti u ljubavnoj vezi. Orgazam da, ali ne onaj postignut fizičkim seksualnim činom. Već onaj ostvaren iz dubokog poznavanja i uvažavanja sebe i partnera.”


Tekst i glazbu ove unikatne pjesme potpisuje sama glazbenica, dok je za glazbu i aranžman zaslužan Filip Majdak iz Kaleido Musica. Dodajmo da Spacegasm prati i spacegazmični video spot kojeg možete pogledati na kraju ovog teksta. A sam spot je sniman u AKC Attacku – snimala ga je Suzana Arslani, a režiju i montažu potpisuju Suzana i Rebeka zajedno.

AKC Attack mi se učinio savršenom kulisom za vizualnu poruku. A ta poruka je – podrška nezavisnoj kulturnoj sceni! AKC Attack od 1997. godine pruža podršku upravo nezavisnoj kulturnoj sceni. Udruga djeluje po uradi sam principima, stvara kulturnu, političku i ekonomsku alternativu te njeguje aktivistički pristup i osigurava javni prostor za stvaranje i djelovanje svima koji kreativnim izričajem odbijaju biti dio mainstreama, a žele sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini koje vode slobodnom društvu”, dodala je Rebeka.

Umjetnički put je važno graditi u slobodi i neopterećenosti

“Mislim da je važno ne zaboraviti da su neki od nas svoj umjetnički put gradili slobodni i neopterećeni zadanim formama. I upravo smo tim načinom doprinijeli proboju alternativnih pogleda na kulturu i umjetnost u prostor mainstreama. Tako se na primjer dogodila Konstrakta pa ove godine naš Let 3. To me toliko veseli da vam ja to ne mogu opisati”, rekla je za kraj Rebeka.

Neobične i nimalo mainstream modne kreacije koje ćete vidjeti u spotu djelo su mlade modne dizajnerice PELOZAZE, a za styling je zaslužna “Rebekina vjerna” COCO. Pjesma Spacegasm dostupna je na svim streaming platformama. Više o glazbenici Rebeki doznajte na njezinom Instagram ili Facebook profilu.

VIDEO SPOT: Rebeka – Spacegasm

Tagged