kud idijoti / rock&off nagrada 2020

Punk legendama KUD Idijoti dodijelit će se Rock&Off nagrada za životno djelo

Za slobodu i mir borili su se humorom, strašću i gitarama, poručuje direkcija nezavisne nagrade Rock&Off koja će legendarnim punkerima, 30. siječnja 2020. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture, uručiti nagradu za životno djelo. Rock&Off Nagrada za životno djelo KUD Idijotima zahvala je domaće rock i punk scene na koju su KUD Idijoti neupitno utjecali svojom glazbom i stavom. Osnovan prije gotovo 40 godina, legendarni pulski sastav KUD Idijoti svojom glazbenom ostavštinom ostavio je neizbrisiv trag na glazbenoj sceni. A kako ne bi sve ostalo samo na hvalospjevima i lijepim riječima, pobrinut će se direkcija nezavisne nagrade Rock&Off koja će legendarnim punkerima, 30. siječnja u zagrebačkoj Tvornici, uručiti nagradu za životno djelo.

KUD Idijoti postat će tako drugi dobitnici Rock&Off nagrade za životno djelo, nezavisne novinarske nagrade koja nastoji revalorizirati ponekad medijski zanemarene autore i djela domaće rock, alternativne, hip hop, indie, kantautorske i elektronske scene.

“Rock&Off Nagrada za životno djelo KUD Idijotima zapravo je zahvala domaće rock i punk scene, bendova poput Hladnog piva, TBF-a ili Mašinka na koje su Idijoti utjecali svojom glazbom i stavom. Za slobodu i mir borili su se humorom, strašću i gitarama”, poručili su iz direkcije nezavisne nagrade Rock&Off.

Nedavno objavljeno Dancing Bearovo reizdanje sjajnog koncertnog albuma KUD Idijoti Gratis Hits Live! na CD-u i dvostrukom LP-u, čija je prva naklada rasprodana u rekordnom roku te sjajan dokumentarni film Tusta autora Andreja Korovljeva i objavljena knjiga Nenada Marjanovića dr. Frica Život s Idi(j)otima, potvrda su da ova nagrada ide u ruke sastavu koji je svojim djelovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije.

Live album Gratis Hits Live!, snimljen je 5. i 6. veljače 1999. godine u pulskom klubu Uljanik povodom 18. rođendana sastava, a kolekcija od 27 energičnih i beskompromisnih snimki objedinjenih na ovom izdanju najbolje dočarava iskrenu strast i stav ljudi koji su punk živjeli i disali, sve ono po čemu će se KUD Idijoti pamtiti.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged