prženje zagreb 2019.

Prženje, novi zagrebački bend, izbacio prvu pjesmu pod nazivom “Idem na more”

Bend PRŽENJE osnovan 2019. godine u Zagrebu i nedavno su izbacili prvu pjesmu pod nazivom “Idem na more”. Cilj im je bio stvoriti pjesme koje u tekstualnom, ali i ideološkom smislu nude kvalitetnu zafrkanciju, dok se glazbeno temelji na tvrdim ritmovima podvučenim pod zanimljivim riffovima / dionicama na gitari. Glazbu pišu sami, a tekstovi su umotvorine pjevača. Najavljuju kako će žanrovski pjesme varirati ovisno o tematici i pristupu, ali da će glazba uvijek morati pržiti na neki način.

Članovi benda uglavnom imaju bogatu glazbenu prošlost i svirali su u raznim bendovima i projektima. Dva člana benda su godinama svirali u metal bendu Free Ride i svirali širom Europe, dok je gitarist široj javnosti poznatiji iz medija kao instruktor gitare iz Gitarskog Kutka (škola gitare s izlogom, vjerojatno najmanja u Europi).

Kako doznajemo, bend ima još mnogo pjesama u planu i najavljuju suradnje s određenim glazbenicima. Sljedeća pjesma bi trebala biti objavljena u listopadu 2019. godine i, kako bend kaže – “slavi treniranje i borilačke sportove“.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - -

1 thought on “Prženje, novi zagrebački bend, izbacio prvu pjesmu pod nazivom “Idem na more”

Comments are closed.