unison, hrvatski glazbeni savez i večernji list - glazbeni projekt #odsobedosobe 2020

Projekt Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza i Večernjeg Lista – #OdSobeDoSobe

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj takva je da su svi pozvani ostati u svojim domovima radi mjera opreza i pokušaja suzbijanja koronavirusa. Osim toga, Zagreb je pogodio veliki potres 22. ožujka 2020. godine, što je dodatno unijelo nervozu i nemir u sve nas. Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji List odlučili su u ovakvim vremenima ujediniti sve glazbenike u projektu pod nazivom #Odsobedosobe.

Obzirom na trenutnu situaciju koja onemogućava hrvatskim glazbenicima, autorima i izvođačima da rade svoj posao, Unison i Večernji List ih sve pozivaju da iz svoje sobe, situaciji u inat, snime video izvedbe svojih pjesama. Pojedini kolege glazbenici već su samoinicijativno počeli svirati i pjevati iz svojih domova i objavljivati glazbene snimke na društvenim mrežama, a ideja ovog projekta je uključiti još više glazbenika i njihovih pjesama na jednom mjestu.

Kada sve ovo prođe, ostat će nam svima lijepa arhiva sobnih izvedbi spojenih u jedan zajednički projekt – #OdSobeDoSobe.

Unison će sve video izvedbe iz sobe obraditi, masterirati i distribuirati svojim partnerima. Večernji List će tri puta tjedno, počevši od 23. ožujka u 18 sati objavljivati po jednu video izvedbu s YouTube kanala Unisona.

Partner je i Hrvatska Radio Televizija koji će također u emisiji POPROCK.HR emitirati tri puta tjedno jednu od izvedbi te CMC televizija na kojoj ćete također moći vidjeti i čuti hrvatske glazbenike iz njihovih soba, a u sklopu projekta #OdSobeDoSobe. Unison ovim putem poziva i sve druge medije da se priključe u širenju pozitive putem glazbe i da se jave na dolje navedeni mail.

Poziv UNISONA-a

Pozivamo i sve hrvatske glazbenike, autore, izvođače i producente da nam svoje snimke pošalju na mail spotovi@unison.hr. Poželjno je snimiti 3 glazbena broja do 15 minuta ili obraćanje fanovima s porukama za #OstaniDoma i s upoznavanjem s kreativnim procesom stvaranja od kuća uz poruku svim gledateljima, kamerom, fotoaparatom ili mobitelom.

Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno, u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke. Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom istoga, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga, njihova snimka će se obraditi, staviti u format te distribuirati na već navedene kanale.

Glazba je uvijek bila najveća snaga i pokretač. Upravo ovim zajedništvom svih hrvatskih glazbenika želimo dati dodatnu snagu ljudima. Glazbom širimo pozitivu, i to #OdSobeDoSobe.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged