rizična skupina - kako me vidiš - 2020

Prog pop punk bend Rizična skupina predstavlja novi singl “Kako me vidiš”

Bend “Rizična skupina” nije nepoznanica na zagrebačkoj klupskoj sceni. Od svojih početaka stvaraju autorske pjesme koje možemo svrstati u prog pop punk.

Pjesma “Kako me vidiš” snimana je i producirana još prošle, 2019. godine, pod producentskom palicom Rejhana Okanovića Regija. U stvaranju su sudjelovali Nina Špoljarević Karakaš, prateći vokali Nataša Radušić (Cinkuši) i Ivana Ganić (Le zbor), Mihovil Burek na gitari, Saša Bezuh na basu te bubnjar Oton Ribić. Barbara Vlainić odsvirala je violinu, Janko Franković violončelo, a Dora Šimunić violu.

“Riječi pjesme Kako me vidiš inspirirane su manipulacijama i potpunim obmanama pojedinaca, institucija, političkih struja, crkve u kojima se potpuno iskrivljene vrijednosti prikazuju ispravnim i to najčešće u ime ljubavi i slobode. Zanimljivo je u 2020. godini reći da si Rizična skupina. Svi će ti jednostavno reći – pa svi smo. Ova apokaliptična godina pokazala je koliko smo svi krhki, mali i nezaštićeni. Vjerujemo da nas više nitko neće pitati od kuda ime benda. Stvari dolaze u ovoj strašnoj situaciji nekoj bistrini, svijesti i savjesti. Vjerujemo da će mnoge pozitivno promijeniti činjenica da danas možete imati savršeno komfornu zonu, a već sutra biti rizična skupina u nečemu što ne možete kontrolirati”, rekla je Nina Špoljarević Karakaš.

Singl je popraćen animiranim video spotom koji potpisuje nagrađivani sarajevski animator i strip crtač Berin Tuzlić.

Rizična skupina

  • Nina Špoljarević Karakaš – vokal
  • Mihovil Burek – gitara
  • Hrvoje Dizdar – bubnjevi
  • Kristijan Dellabernardina Kolumbo – bas

Rizična skupina – Kako me vidiš

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -