rizična skupina - kako me vidiš - 2020.

Prog pop punk bend Rizična skupina predstavlja novi singl “Kako me vidiš”

Bend “Rizična skupina” nije nepoznanica na zagrebačkoj klupskoj sceni. Od svojih početaka stvaraju autorske pjesme koje možemo svrstati u prog pop punk. Pjesma “Kako me vidiš” snimana je i producirana još 2019. godine i to pod producentskom palicom Rejhana Okanovića Regija.


“Riječi pjesme Kako me vidiš inspirirane su manipulacijama i potpunim obmanama pojedinaca, institucija, političkih struja, crkve u kojima se potpuno iskrivljene vrijednosti prikazuju ispravnim i to najčešće u ime ljubavi i slobode. Zanimljivo je u 2020. godini reći da si Rizična skupina. Svi će ti jednostavno reći – pa svi smo. Ova apokaliptična godina pokazala je koliko smo svi krhki, mali i nezaštićeni. Vjerujemo da nas više nitko neće pitati od kuda ime benda. Stvari dolaze u ovoj strašnoj situaciji nekoj bistrini, svijesti i savjesti. Vjerujemo da će mnoge pozitivno promijeniti činjenica da danas možete imati savršeno komfornu zonu, a već sutra biti rizična skupina u nečemu što ne možete kontrolirati”, rekla je Nina Špoljarević Karakaš.

U stvaranju su sudjelovali Nina Špoljarević Karakaš te prateći vokali Nataša Radušić (Cinkuši) i Ivana Ganić (Le zbor). Mihovil Burek je bio na gitari, Saša Bezuh na basu, a bubnjar je bio Oton Ribić. Barbara Vlainić odsvirala je violinu, Janko Franković violončelo, a Dora Šimunić violu. Singl je popraćen animiranim video spotom koji potpisuje nagrađivani sarajevski animator i strip crtač Berin Tuzlić. Bend Rizična skupina čine Nina Špoljarević Karakaš (vokal), Mihovil Burek (gitara), Hrvoje Dizdar (bubnjevi) i Kristijan Dellabernardina Kolumbo (bas). O bendu više doznajte na njihovom Facebook profilu.

Video: Rizična skupina – Kako me vidiš

Tagged