izložba "između htijenja i realnosti" / muo 2019.

Produženje trajanja izložbe “Između htijenja i realnosti” u Muzeju za umjetnost i obrt

Izložbu o povijesti industrijskog i dizajnerskog namještaja “Između htijenja i realnosti – industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945. – 1990.”, u nešto više od mjesec dana posjetilo je blizu 4.000 posjetitelja. Stoga su u Muzeju za umjetnost i obrt maksimalno produžili njeno trajanje i to do nedjelje, 25. kolovoza 2019. godine. U ovom posljednjem tjednu izložbe, upravo iz razloga iznimnog interesa najšire javnosti, struke i turista, planirana su i tri posebna termina za razgled izložbe i stručno vodstvo autorice i kustosice izložbe dr. sc. Vanje Brdar Mustapić. Vodstva će zasigurno razveseliti sve one koji žele više saznati o ovom iznimno plodonosnom razdoblju u razvoju industrije i dizajna namještaja u Hrvatskoj.

Predviđena stručna vodstva su u četvrtak, 22. kolovoza u 17 sati te u subotu, 24. i nedjelju, 25. kolovoza u 12 sati kada će se izložba i zatvoriti uz nazočnost posjetitelja. Na taj način će svi oni koji nisu uspjeli posjetiti izložbu ili prisustvovati tematskim vodstvima, doći na svoje.

Na izložbi, koja donosi pregled hrvatske industrije namještaja i uloge dizajnera u tom ukupnom procesu, javnosti se predstavlja prvi put na jednome mjestu vrhunski dizajnerski dijelovi asortimana namještaja nekih od najznačajnijih tvornica iz razdoblja od 1945. do 1990. godine, poput Mundus – Florijan Bobić iz Varaždina, Mobilia – Ivo Marinković iz Osijeka, zagrebačkih tvornica Marko Šavrić i TMN Jadran, DIP Novoselec, TVIN Virovitica, Oriolik iz Oriovca, Goranprodukt iz Čabra, Hrast iz Čakovca, Spin Valis iz Požege, Stjepan Sekulić iz Nove Gradiške, Papuk iz Pakraca, DI Vrbovsko i drugih.

Autorica likovnog postava i vizualnog identiteta izložbe je dizajnerica Ksenija Jurinec, a izložbu možete razgledati od utorka do subote od 10 do 19 sati te u nedjelju do 14 sati.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged