glazbeni priručnik "pričom do glazbe" 2019

Predstavljen priručnik “Pričom do glazbe” o provođenju nastave glazbenih animacija

Uz zvuke harfe, flaute i gitare u Hrvatskom školskom muzeju, 29. listopada 2019. godine, predstavljen je jedinstveni priručnik “Pričom do glazbe”. Priručnik je plod šestogodišnjeg iskustva autorica Željke Horvat – Vukelje i Petre Heisinger u provođenju nastave Glazbenih animacija u najljubavnijoj školi smještenoj u srcu Zagreba – Glazbaonici Ljubav.

Ne čudi da je priručnik izazvao veliki interes obzirom da je pisan na iznimno pitak i nepretenciozan način, a govori o novim načinima senzibiliziranja djece na klasičnu glazbu.

Osim autorica, na samoj promociji o važnosti i jedinstvenosti ovog priručnika govorile su i doktorice znanosti te profesorice s Učiteljskog fakulteta, Diana Zalar i Blaženka Bačlija Sušić. Zanimljivo je spomenuti da je lektorica priručnika gospođa Mirjana Paić – Jurinić, majka najboljeg aktualnog hrvatskog pijanista Aljoše Jurinića.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Djela Ivice Propadala bit će po prvi puta predstavljena zagrebačkoj publici

Promicanje ideje o jednom drukčijem pogledu na metodiku glazbenog odgoja i obrazovanja podržao je i Hrvatski glazbeni zavod pod ravnateljstvom Romane Matanovac Vučković.

Na promociju i sami priručnik nije ostala ravnodušna ni ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja Štefka Batinić koja je rekla: “Knjiga Željke Horvat – Vukelja i Petre Heisinger Pričom do glazbe jedinstven je priručnik glazbene pedagogije. On će zasigurno svima koji uvode najmlađe u svijet glazbe biti ne samo pri ruci nego i pri srcu, jer iz njega zrači nesvakidašnja mudrost jednostavnosti i blagotvornost riječi. Ova je knjiga prava glazba riječi – iskrena, nepretenciozna i sugestivna. Ona ne poučava metodiku putem suhoparnih pravila i teorija, nego znalački prenosi čitatelju proživljeno iskustvo rada s djecom koje će on poželjeti primijeniti u svojoj praksi. Dodatni šarm knjizi daju ilustracije koje su izradili polaznici Glazbaonice Ljubav te fotografije koje ih pokazuju na djelu. Poželite li čuti riječ glazbe i uskočiti u učionicu Ljubavi, spojit ćete se putem QR kodova i doživjeti ono o čemu govori ova knjiga. Zaista, pravo osvježenje na području glazbeno – metodičke literature.”

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -