alen balen 2020

Posljednji vinil u kolekciji AQ Total Vinyl posvećen prijatelju Alenu Balenu

Prije godinu dana napustio nas je omiljeni radijski urednik i veliki ljubitelj glazbe Alen Balen. Alen je, pored puno drugih stvari koje je pokrenuo, usmjerio i obilježio tijekom svog intenzivnog života, bio i član najužeg tima prijatelja koji su prije 25 godina pokrenuli Aquarius records. Njegova ljubav prema klupskoj glazbi, suvremenim, uvijek najmodernijim zvukovima je snažno utisnuta u prvim izdanjima te diskografske kuće. Kasnije je moderirao i upravljao karijerama projekata koji su se i dalje isticali modernošću zvuka.

Nerijetko su ih u lokalnim okvirima proglašavali avangardnim, ali su zapravo uvijek bili u suglasju s najprogresivnijim globalnim trendovima. Jer je takav baš bio Alen.

Razni remiksi zvijezda Aquariusa, kao i kompletni opusi bandova Nipplepeople, Yammat ili DasWegas nose u sebi snažan Alenov doprinos i potpis… Bio im je kum kao i njihov dobar duh.

Danas, u doba kad ima sve manje fizičkih tragova nečijeg prisustva i djelovanja, a sve se više glazbe nalazi negdje u oblacima, osjetili smo potrebu da napravimo jedan starinski vinil na kojem ćemo zapisati Alenov duboki trag. Napravili smo vinilnu zbirku, ne samo zato jer je Alen posebno volio stare ploče, već i zbog činjenice da zvucima u cloudu nitko ne upravlja.

Alenovo

Njihova sudbina je krajnje neizvjesna. Ghosting je termin koji označava nestanak glazbenih izdanja iz ponude streaming i download servisa. Neka glazba koja je bila dostupna i koju možete danas slušati, sutra može nestati. Svakim danom neki albumi, neke snimke postaju duhovi i više se ne mogu preslušati na Youtubeu, Deezeru, Spotifyju ili nekom sličnom servisu. I, ako ne postoji fizički zapisi, ta glazba nestaje.

Prije 25 godina, kad je Aquarius pokrenut, niti jedan streaming ili download servis nije postojao. Nije bilo ni oblaka. I pitanje je koji će od danas ili sutra poznatih servisa, s kojim katalogom i pod kojim uvjetima korištenja biti prisutan za 25 godina.

Tragovi, zapisi, otisci, dokumenti, dokazi, artefakti su svjedočanstva koja pomažu sjećanjima da traju. Oni su neizbrisivi dokazi nečijeg postojanja i djelovanja. Omogućavaju uživanje i interpretaciju vremena, procesa i ljudi. Njihova je uloga da budu tu i puno dulje od svjedoka.

Vinilom koji je nazvan Alenovo – Aq Total Vinyl 01 zatvara se zbirka od čak 8 vinila najboljih klupskih snimaka koje su objavljene u 25 godina Aquarius recordsa. Stila, koji je Alen podržavao i pružao mu svekoliku podršku.

Alenovo – Aq Total Vinyl 01 su tragovi (tracks) trajno zapisani u brazdama vinila kao svjedočanstvo Alenova bogatog života prepunog pozitivne siline i radosti.

Alenovo - Aq Total Vinyl 01

Alenovo – Aq Total Vinyl 01 – popis pjesama

  • Nipplepeople – Frka – 4:22
  • Yammat – Nikog ja ne krivim – 4:59
  • Jinx – Čuvar močvara i trava (Markos Remix) – 4:05
  • Das Wegas – Svijet u meni (Yammat Remix) – 4:04
  • Yammat – Tvoje lice se promjenilo – 4:26
  • Nipplepeople – Sutra – 4:01
  • Songkillers – Sreća – 3:54
  • Mayales – Od ljubavi – 4:23
  • Nik Orosi – I`ll give you my love – 3:35

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged