porto morto - portopop - 2021.

Porto Morto, popularni zagrebački bend, predstavlja treći album PortoPop

Porto Morto su prije samo nekoliko tjedana objavili dugoočekivano studijsko izdanje “PORTOPOP”. A upravo taj album našao se na listama najboljih domaćih albuma ove godine, po mišljenju gotovo svih relevantnih kritičara i medija. Album je ušao i u prijedloge za nominaciju u kategoriji “Album godine” za nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu Rock&OFF.

PORTOPOP je treći autorski LP album grupe Porto Morto. Izdan je i sniman u vlastitoj indiependent produkciji jeboTon i to u studiju Šećer. Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić su glazbeni producenti, a bend broji istih sedam članova. To su Matija Brajković na gitari, Matej Perić na bubnjevi te Marijan Uroić na udaraljkama. Tu su i Antun Aleksa i Marin Živković na saksofonu, kao i na prethodnom albumo Portofonu. Mikseve pjesama radili su uz pomoć Iso Mikija (KUKU$) i Hrvoja Nikšića (ex Šumovi protiv valova, Kramasonik). U masteringu im se pridružuju Višeslav Laboš i Dominik Kisić (Lobotomija). Album možete preuzeti na streaming servisima.

Bila je ovo vrlo produktivna godina za jedan od najkvalitetnijih domaćih bendova

Objavili su tri singla s odličnim popratnim video spotovima, a sva tri spota su snimili u vlastitoj produkciji. Singl Vrijeme za čilanje našao se i u prijedlozima za Pjesmu godine nagrade Rock&OFF. Porto Morto su objavili session verzije singlova Čekam ih te Vrijeme za čilanje iz vlastitog studija Šećer, a objavljen je i remix pjesme Čekam ih. Nastupali su diljem Hrvatske i regije na festivalima i samostalnim koncertima unatoč pandemiji koronavirusa. Podsjetimo, svirali su i u Zagrebu gdje su rasprodali koncert održan u sklopu Ljeta u MSU-u u lipnju 2021. godine.

Bend je izvodio autorsku glazbu uz filmove Bustera Keatona u zagrebačkoj Laubi i na Motovun Film Festivalu. Uz to, snimili su i Eksperiment za Porto Morto DJ set, a nastupali su s tim setom u nekoliko navrata. Osim toga, igrali su i predstavu Nepoznata iz Seine u Teatru &TD u kojoj su svirali autorsku glazbu, ali i glumili. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Porto Morto ft. Stil – Vrijeme za čilanje

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -