porin 28 - 2021

Porin – prijavite svoju skladbu za 28. izdanje naše glazbene nagrade

Otvaranjem procedure prijava i službeno je započelo 28. izdanje glazbene nagrade Porin, putem koje će glazbena struka i ovaj put “nagraditi izvrsnost unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva”. Prijave izdanja za ukupno 37 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30. studenoga 2020. godine.

Iznimno, radove koji budu objavljeni između 23. i 30. studenog. Ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, bit će moguće prijaviti za Porin do 4. prosinca putem formulara koji će se moći zatražiti na e-mail adresi porin@porin.info.

Ako postoji interes kandidata da rad objavljen tijekom prosinca 2020. godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena. No, kao takva ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine! U takvom slučaju, ti radovi objavljeni tijekom prosinca mogu se prijaviti do 4. siječnja 2021. godine, također putem formulara.

Ove godine dodane su neke nove kategorije, a kod nekih kategorija nadopunjeni opisi, stoga je potrebno prije prijavljivanja sve dokumente pažljivo pročitati. Sve detaljne informacije o izmjenama unutar kategorija, dostupne su u dokumentu Kategorije nagrade Porin, a sve ostale informacije o novostima u ovogodišnjem Porinu dostupne su u Pravilniku glazbene nagrade Porin.

“Najbolji album za djecu” je kategorija koja je odlukom UO Porina iz 2015. godine postala bijenalna

S obzirom na to da je nagrada dodijeljena prošle godine, ove godine se ne dodjeljuje.

U svim kategorijama, osim Albuma godine, mogu se prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz zadnje dvije godine. Sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu. Prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Dodatno, takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno

I to pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde.

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

Prijave možete obaviti putem mrežne stranica Glazbene nagrade Porin na adresi porin.org. Kako biste se mogli ulogirati, korisničko ime i lozinku morate zatražiti na porin@porin.info.

Ključne riječi (tagovi): - -