pokretač - studentsko natjecanje - 2020

Pokretač – 2. izdanje studentskog natjecanja uz Business Model Canvas

Još su ovaj tjedan, odnosno do 22. studenog 2020. godine, otvorene prijave za sudjelovanje u 2. izdanju Studentskog natjecanja “Pokretač”.

Riječ je o projektu kojim Centar za razvoj mladih i Studentski.hr koji djeluje pod njegovim okriljem sa strateškim partnerima – Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER), STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom – sudionike upoznaje s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela uz Business Model Canvas metodologiju.


Trima najinovativnijim poslovnim modelima OTP banka dodijelit će ukupno 9000 kuna, i to na sljedeći način:

  • 1. mjesto – 4000 kuna
  • 2. mjesto – 3000 kuna
  • 3. mjesto – 2000 kuna

Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijaviti se mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.

Zadatak je sudionika “Pokretača” napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu

Odabrati jednu od zadanih kategorija i osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem. Kategorije su: obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode) – proizvodnja.

Nakon odabira kategorije sudionici počinju s online dijelom natjecanja – izradom Business Model Canvasa – koji traje do 22. studenog 2020. Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. u Zagrebačkom inovacijskom centru, nakon čega se 3 prvoplasirana nagrađuju.

Dodatne informacije o natjecanju kao i o postupku prijave nalaze se na stranici pokretac.cerm.hr.

Tagged