55. floraart zagreb / lipanj 2021.

Počeo je 55. Floraart na Bundeku – cvjetna pozornica, izložbe i glazba

Više od 100.00 biljaka na 300.000 četvornih metara parka Bundek, stotinjak izlagača, izložbe, street art i glazba – sve vaš to čeka na sajmu cvijeća – Floraart!. Sajam je otvoren od utorka do nedjelje, od 1. do 6. lipnja 2021. godine. Ne propustite posjetiti 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji!

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, posjetitelje ove godine očekuje atraktivan program. Pogledajte zanimljiv street art mural nastao baš za Floaart kojeg potpisuje umjetnik Boris Bare, Također, tu je i izložba radova studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Svi koji dođu na Floraart uživat će svakog dana u 19 sati u odličnom glazbenom programu na pontonskoj pozornici. Ricardo Luque, Saša Nestorović Jazz Quartet, Lela Kaplowitz Quartet, Soulbeat i Ivana Galić i ZP Quartet, imena su koja ne treba propustiti.

“Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu cvjetnu izložbu. Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma. Sigurnost i zdravlje su na prvom mjestu pa podsjećamo na poštivanje svih epidemioloških mjera“, poručuju iz organizacije Floraarta. Više o sajmu cvijeća doznajte na službenom Instagram profilu.

”U sklopu ovogodišnjeg Floraarta zasadili smo u zatvorenim kupolama i neke neobične umjetničke biljke. Njih su svojom imaginacijom osmislili i postavili studenti ALU u Zagrebu. Ova izložba radova naših mladih umjetnica i umjetnika promišlja o ovoj našoj specifičnoj situaciji zatvorenosti sustava. Ujedno promišlja i o kreativnim potencijalima umjetnosti. A ona u konačnici služi otvaranju i oživljavanju kvalitete naših života”, rekao je mentor projekta Danko Friščić, Prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -