nicolas quesnoit - ksenija pluščec quesnoit - zagreb 2021.

Ples je prava ljubav na prvi korak – Sretan vam Međunarodni dan plesa!

Ples nas opušta, ispunjava veseljem i pozitivom, razvija samopouzdanje i smanjuje stres, a komunicira univerzalnim jezikom koji ne poznaje granice. Povodom Međunarodnog dana plesa koji se obilježava 29. travnja, strastveni plesači, Nicolas Quesnoit i Ksenija Plušćec Quesnoit, vlasnici i treneri Sportsko – plesnog kluba Zagreb, šalju plesnu video razglednicu u svaki kutak Lijepe naše.

Video poruke pune ljubavi i veselja snimili su s najmanjim plesačima i plesačicama, sportskim plesnim parovima i trenerima, a pozivaju i vas da im se pridružite u dijeljenju radosti plesom. Video potpisuje mlada i kreativna ekipa Doku Films, za fotografije je zaslužna Tea Lukinić, a produkciju Mihaela Reščić.

Dok su plesne dvorane i dalje zatvorene, ljubav prema plesu koja ih pokreće, širom otvara naš srca i donosi nam prijeko radost u ovim izazovnim danima. Iz godine u godinu ples postaje sve popularniji oblik rekreacije. Poboljšava kondiciju i oblikuje naše tijelo te utječe na dobro raspoloženje.

Za ples ne postoji dobna granica. Djeca na plesnom podiju uče svoje prve plesne korake, a kroz ples u paru i druženje usvajaju plesni bonton. Uče i o kompromisu te kako na lijep i pristojan način komunicirati sa svojim plesnim partnerima.

Jednom kad shvatite ples i uđete u neodoljiv svijet pokreta i glazbe, bit će to ljubav “na prvi korak”

Nicolas i Ksenija često ističu da je ples lijek, jer mnogobrojne su dobrobiti plesa za fizičko, ali i psihičko zdravlje. Neka vam “dvije lijeve noge” ne budu prepreka za svladavanje ove atraktivne vještine. Plešite jer ćete se osjećati odlično, a vaše tijelo i um bit će vam neopisivo zahvalni.

Zaplešite, sami ili u paru i osmijeh neće silaziti s vašeg lica. Ples je osjećaj i sve dok vas noge služe, a u srcu živi želja za pokretom – plešite, plešite, plešite! Više informacija o Plesnom centru Zagreb doznajte na mrežnim stranicama na adresi pcz.hr.

Video: Ples je ljubav na prvi korak – Svjetski dan plesa

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -