nebojša buhin nebo - 2020

Pjesma “Strange” spotom najavljuje album “Now” gitariste Nebojše Buhina Neba

Gitarist i skladatelj Nebojša Buhin Nebo objavio je novi album “Now”. Ovo je njegov četvrti autorski instrumentalni album u kojem spaja pop rock sa bluesom i soundtrack atmosferom. Album je producirao Mladen Malek, a na albumu su svirali Mario Klarić (bubnjevi), Reo Radan (klavijature) i Mario Rašić (bas), a kao gosti pojavljuju se makedonski gitarist Dimitar Božikov te Danko Burić na violi. Album sadrži osam novih pjesama, a najavljuje ga video spot za pjesmu “Strange”.

“Ovo je moj četvrti samostalni, autorski, instrumentalni album i jako sam zadovoljan kako je sve ispalo. Sa producentom Mladenom Malekom surađivao sam i ranije, a ovo je prvi puta da smo radili moj album. Suradnja je bila sjajna, bez opterećenja i uz obostrano uvažavanje. Osjećam da je ovo jedan od mojih najzrelijih albuma, da i dalje imam svoj rukopis. I dalje je to gitarski orijentiran album, ali nikako guitar hero album. Uvijek mi je bila najvažnija struktura, melodija i aranžman pjesme… Osjećam da me umijeće još uvijek služi”, rekao je Nebojša Buhin Nebo.

Buhin je pet puta nominiran za diskografsku nagradu Porin, a nagradu za “Najbolji instrumentalni album” osvojio je dva puta. Višestruki je dobitnik nagrade STATUS HGU za najboljeg instrumentalistu Hrvatske, a radi kao prateći i studijski glazbenik.

“Od mojih osam do sada objavljenih albuma, tri ih je bilo nominirano, a još dva su osvojila nagradu Porin. Pet od osam – jako dobar prosjek. Porin je jedino mjesto da se rad izvođača poput mene – prepozna. Za autora nema ništa gore nego kada njegov trud prođe ispod radara. Nažalost, niti radio stanice, a ni mediji najčešće ne prate to što se dešava i ovakvu je glazbu teško čuti u eteru. Spot za pjesmu Strange namjerno je autoironičan komentar takve situacije. Vremena su se promijenila. No na kraju dana, glazba uvijek dolazi iznutra, sa nagradama ili bez, sa emitiranjem pjesama ili bez, tu si gdje jesi i radiš dalje, ulažeš, snimaš, sviraš”, dodao je Nebojša.

Album Nebojše Buhina NOW objavljen je za diskografsku kuću Nota Bene iz Zagreba.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Pjesma “Strange” spotom najavljuje album “Now” gitariste Nebojše Buhina Neba

Comments are closed.