goran bare :: foto: zoran marinović :: 2019.

Pjesma godine jedna je od prestižnijih kategorija Rock&Off nagrade

Jedna od prestižnih kategorija Rock&Off nagrade je “Pjesma godine”. Boris Štok, Goran Bare & Majke, Je Veux, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković u 2020. godini su objavili pjesme koje su najviše impresionirale glazbene novinare, no jedna od njih će ipak ponijeti titulu najbolje.

Uoči dodjele nagrade “Pjesma godine” u zagrebačkoj Tvornici kulture 4. veljače 2021. godine, pjesme će najbolje predstaviti oni sami… Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a više o trećem izdanju Rock&Off nagrade saznajte službenoj mrežnoj stranici rockoff.hr.


Boris Štok – Uvijek dio mene

“Pjesma Uvijek dio mene odiše s puno ritma, možda je malo drugačija od one klasične pop forme, ali je svakako dio moje prepoznatljive estetike i vokala. Glazbu sam napisao zajedno s Darkom Terlevićem, tekst je moj, dok je za miks zaslužan Matej Zec. Išli smo tragom produkcije Kate Bush i Moloko, autora koji su puno utjecali na moj opus i zvuk”, smatra Boris Štok.

Goran Bare & Majke – Rođen za suze

Rođen za suze
Ja ne znam za smijeh,
Rođen za suze
Moj jedini grijeh.

Je Veux – Lovable

“Drago mi je da sam na album uspjela staviti dosta plesnih stvari pa tako i Lovable na koju sama rado plešem, a osobito ju volim slušati u vožnji. Iskreno, dok sam je pisala zamišljala sam jednu od onih umjetnih inteligencija lutka – robota koje stoje u kutu nečije sobe daleke 2520. godine i odjednom se diže i krene pjevati baš Lovable. Paradoksalno ponavljajući Make me lovable, lovable… kao što to često činimo i sami zaboravljajući da nas nitko ne može učiniti lovable. Ljubav se obično rodi usprkos svim onim nesavršenostima u nama ili baš zbog njih”, rekla je Željka Veverec.

Rundek & Ekipa – Mila

“Ova se Rokova pjesma dugo zvala Baj-baj, bum-bum. To joj je ime dobro stajalo dok joj nisam dodao emotivnu vokalizu na kraju. Postoje i verzije s baterijom bubnjeva, ali mi se nekako nakupila averzija prema uobičajenim bas-baterija kombinacijama. Nakon prvih par taktova znam da sam na dosadnom i istraženom terenu. Elektronska udaraljka koja vodi ritam i svira je Miro, snimljena je mono i bila je delikatan posao u miksu, ali to je bio taj tejk. Dosta sam još poslije radio na aranžmanu, dosnimio gitare, činele…”, rekao je Darko Rundek.

Valentino Bošković – Blojska Rapsodija

Blojska Rapsodija kronika je trijumfa i raspada opservatorija u bračkoj pustinji Blaca. To je jedna uzbudljiva priča, puna intriga, seksa i astrofizike. Spot za pismu premijerno ćemo predstavit upravo na dodjeli Rock&Offa, a tu ćete po prvi put imat priliku i vidit kako izgleda legendarni Koneri Šon!”, rekao je Valentino Bošković.

Tagged