elis lovrić - brodolom - 2021.

Pjesma “Brodolom” istarske kantautorice i glumice Elis Lovrić dobila spot

Pjesma “Brodolom” istarske kantautorice i glumice Elis Lovrić, sa kojom je na ovogodišnjem Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku osvojila prvu nagradu stručnog žirija, dobila je i svoj video spot. Elis je najširoj publici najpoznatija po svojim pjesmama na labinjonskoj čakavici. Ali i po osebujnim nastupima i svojoj suputnici gitari koja joj je najbolja prijateljica.

No, kako kaže Elis, ova pjesma je htjela biti napisana na standardnom hrvatskom jeziku. Na Festivalu dalmatinske šansone nastupila je prvi put 2019. godine s pjesmom “Od kad te poznon”. S njom je osvojila 2. nagradu stručnog žirija, a zatim je 2020. s pjesmom “Je ča je” i osvojila nagradu za najbolje kantautorsko djelo. Ovogodišnja prva nagrada stručnog žirija sa pjesmom “Brodolom” samo pokazuje konstantnu autorsku i izvođačku kvalitetu ove sjajne kantautorice i glumice.


“Pjesma Brodolom nastala je u Portugalu, u jednoj predivnoj oazi uz rijeku Zezere. Napisala sam ju uz jednu modru gitaru metalnih žica koja se ondje našla. Ta je gitara za mene zapravo koautor te pjesme koja mi je na ovogodišnjem Festivalu dalmatinske šansone donijela toliko radosti. Stvarno nisam mogla vjerovati kad sam saznala za pobjedu. Iako su reakcije i publike i kolega bile sjajne već od generalne probe… Nadam se da će se spot u koji sam se odmah zaljubila, slične osjećaje izazvati i kod svih. A oni će nakratko zaviriti u taj svijet dviju lutkica drvenih srdašca koja se bore protiv brodoloma”, rekla je Elis Lovrić.

Autor video spota je Toni Volarić

Toni je poznat i kao scenarist i redatelj dokumentarnih serijala Zauvijek skladatelj i A Porina dobiva. S Elis je dogovorio da ekranizacija već popularne pjesme o ljubavnom ili općenito životnom brodolomu tehnikom tzv. “stop motion” prikaže raspad i brodolom ljubavne veze.

Drvene lutkice simboliziraju ljubavni par u krizi. No, ipak ostavljaju nadu da se problemi mogu prevladati kad je u pitanju prava ljubav. Svi koji pogledaju spot brzo će shvatiti jesu li prevladale aktualne svađe i otuđenost dvoje ljudi koji se vole. Ili ipak pobjeđuju sjećanja na sretne dane zbog kojih ima smisla napraviti sve kako bi se ljubav sačuvala.

Prema svim je statistikama sve više razvoda pa onda vjerojatno i prekida veza

“Emotivci smo, okolnosti života u divljoj utrci za novcem pokušavaju zatrti pravu ljubav. Ali, kao i naši likovi u spotu, prisjetite se lijepih dana ljubavi. Pogledajte toj osobi u oči i pokušajte održati vezu. Nađite onu davnu ljubav u sebi, pokušajte shvatiti da vašem partneru ili partnerici nije lako. Nađite se, ispričajte, zagrlite se još jednom. Možda pomogne”, poručio je autor spota Toni Volarić.

Kantautorica Elis Lovrić upravo završava svoj novi album Kanat od mora. Nakon što album izađe, Elis će ga popratiti koncertnom turnejom koja će se održati tijekom proljeća 2022. godine. Više o Elis doznajte na njezinom Facebook profilu.

Video: Elis Lovrić – Brodolom

Tagged