pet trekking - medvednica zagreb - 2019.

Pet trekking – humanitarno rekreativna trka za vlasnike pasa na Medvednici

Planina Medvednica, omiljeno zagrebačko izletište, ugostila je “Pet trekking”, humanitarno – rekreativnu utrku za vlasnike pasa. Ovo jedinstveno događanje održano u ponedjeljak, 21. rujna 2019. godine, pod geslom “Hodajmo za one koji ne mogu”. Utrka je imala za cilj prikupiti sredstva za liječenje pasa štićenika Udruge za zaštitu životinja Noina Arka, koji su zbog raznih oštećenja i zdravstvenih tegoba trenutno nepokretni.

Osim toga, organizatori prvog hrvatskog PET TREKKINGA ovim su događanjem željeli potaknuti sve vlasnike kućnih ljubimaca u gradu Zagrebu, ali i čitavoj Hrvatskoj da više vremena posvete kretanju i boravku u prirodi sa svojim ljubimcima.


Sudeći po velikom odazivu, to im je i uspjelo! Više od stotinu pasa i njihovih vlasnika sudjelovalo je u šetnji od Šestinskog Lagvića do Kraljičinog zdenca koja je trajala oko sat vremena. Na cilju su ih čekale nagrade i edukativno zabavni program. Djeca su mogla sudjelovati u sportskim radionicama koje je osmislio i vodio naš proslavljeni gimnastičar Marijo Možnik.

Predstavnici udruge za zaštitu životinja Noina arka prikupljali su sredstva za liječenje svojih štićenika, a posjetitelji su se imali prilike upoznati i psa Violu. Ona je zaštitno lice ove akcije, koja će zahvaljujući prikupljenim sredstvima možda i prohodati te dogodine biti i sudionica utrke! Njihova predstavnica Saša Filipović rekla je kako je “oduševljena inicijativom organizatora i odazivom građana”.

Pet trekking je omogućio unajmljivanje psa štićenika Noine arke za šetnju do cilja

Napomenimo da je jedan od njih, pas po imenu Žorž, osvojio je treće mjesto u utrci! Jednako pozitivno reagirali su i poznati sportaši koji su sudjelovali u Pet trekkinguRatko Štritof, Gordan Kožulj i Marijo Možnik. Oni su se složili kako je “iznimno bitno ovakvim akcijama podsjećati građane da je redovito kretanje presudno za zdrav i sretan život”. Program je vodio Božo Sušec, legenda hrvatskog sportskog novinarstva koji je svojim angažmanom također podržao akciju.

“Nadamo se da će PET TREKKING zaživjeti i da ćemo se ovako lijepo družiti i dogodine!”, dodala je Saša Filipović. Više informacija o Udruzi Noina arka, ali i kako udomiti psa doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi noina-arka.hr.

PET TREKKING 2019. / VOJNO-POLICIJSKI PSI

Održala se i demonstracija vještina vojno – policijskih pasa

Poseban interes posjetitelja Pet trekkinga bila je demonstracija vještina vojno-policijskih pasa i njihovih trenera pripadnika Obučnog centra vodiča i službenih pasa satnik Krešimir Ivošević. Pripadnici Vojne policije sa službenim psima, osim što su sudjelovali u samoj utrci, održali su i metodsko pokaznu vježbu rada vodiča i službenih pasa Vojne policije. Velik doprinos održavanju ove humanitarno sportske utrke dali su i vrhunski sportaši koji su video porukama čitav tjedan pozivali građane da se odazovu i sudjeluju u akciji. To su bili Ivica Kostelić, Željko Krajan, Perica Bukić, Damir Martin i brojni drugi.

Organizatori događanja zahvaljuju svim sudionicima, donatorima i sportašima koji su podržali prvi hrvatski PET TREKKING. Najavljuju da projekt ide dalje, a idući susreti će se održavati na gradskim izletištima i šetalištima diljem Hrvatske. I dodajmo, iako to nije tako bitno, prvo mjesto na prvom PET TREKKINGU osvojili su Ivana Srb s psom Elli. Drugoplasirani su bili Petra Pavlić i pas Žuna. A trećeplasirani je bio pas štićenik Noine arke po imenu Žorž i Marko Jurković.

Tagged