paulo coelho - strijelac | 2023.

Paulo Coelho u svojoj novoj knjizi “Strijelac” nas uči praktičnoj životnoj filozofiji i otkriva smisao života

Paulo Coelho predstavlja svoju novu knjigu naziva “Strijelac”, a u njoj donosi nadahnjujuću priču o dječaku koji traži savjete od majstora strijelca. No, u knjizi se ponešto i govoti o znanju i životnim mudrostima koje strijelac prenosi dječaku… Tako u “Strijelcu” upoznajemo Tetsuyu, čovjeka koji je nekoć bio poznat po svom izvanrednom daru rukovanja lukom i strijelom, ali koji se u međuvremenu povukao iz javnog života, i dječaka koji od njega traži pouku. Dječak ima mnogo pitanja. A odgovarajući na njih, Tetsuya ilustrira filozofiju i umijeće puta lûka te načela smislenog života…


Priča Paula Coelha sugerira da život u kojem naše djelovanje i duša nisu povezani ne može biti ispunjen. Ali i govori o tome da život proveden u strahu od odbijanja ili neuspjeha nije život vrijedan življenja. Umjesto toga, moramo riskirati, steći hrabrost i prihvatiti neočekivano putovanje koje nam sudbina nudi. Dodajmo da je knjiga Strijelac do sada prevedena na 38 jezika, a jedanaest izvanrednih umjetnika iz cijelog svijeta ilustriralo je njezina različita izdanja. Spomenimo i da ilustracije u hrvatskom izdanju potpisuje Eva Eller, estonska umjetnica.

S mudrošću, velikodušnošću i jednostavnošću, koji su ga učinili jednim od najčitanijih autora na svijetu, u ovoj knjizi Paulo Coelho govori o smjernicama za ispunjen život. A to su naporan rad, promišljenost, strast, svrha i želja za promjenom. Ali i spremnost da se riskira i ponekad prihvati neuspjeh. “Ova priča je jednostavna. A čin držanja luka i odapinjanja strijele metafora je toga kako dati najbolje od sebe i težiti za izvrsnošću”, ukratko je opisao ovu knjigu Publishers Weekly. Više informacija o ovom brazilskom piscu doznajte na Wikipediji.

Tagged