hrvatski glazbeni zavod zagreb

Otvoreno je 8. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

Zaljubljenici klasične i jazz glazbe uživali su u utorak, 1. listopada 2019. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, gdje su im se svojim glazbenim umijećem predstavili renomirani hrvatski i inozemni glazbenici koji su ujedno i članovi ocjenjivačkih sudova Natjecanja Papandopulo: Vladimir Krpan, David Grigorian, Goran Končar, David Gazarov, Neven Frangeš, Lela Kaplowitz, Primož Grašič, Mario Mavrin i Saša Nestorović.

Istaknuti glazbenici plijenili su pažnju svojim talentom i umijećem sviranja, a publika ih je nakon svake izvedbe nagradila dugotrajnim pljeskom. Prisutni su uživali u izvedbama djela: Vatroslav Lisinski: Četiri mazurke u F-duru, u A-molu, u Es-duru, u D-duru, Boris Papandopulo: Plesna studija Požar, Ottorino Respighi: Adagio s varijacijama P 133, John Lewis: Django, Gerald Marks, Seymour Simons: All Of Me, W. King, V. Young, E. Van Alatyne: Beautiful Love, Manning Sherwin: Nightingale Sang in Berkley Square, Oscar Peterson: Hymn To Freedom, Thelonious Monk: I Mean You i Igor Frolov: Divertimento.

8. Papandopulo u Hrvatskom glazbenom zavodu

Koncert je izvrstan uvod u glazbeni tjedan koji nas očekuje u od 1. do 5. listopada 2019. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu. Ovogodišnje izdanje zaokružuje četverogodišnji ciklus u kojem su se predstavili svi solistički instrumenti te solo pjevanje, a mladi glazbenici ove godine predstavit će se u kategorijama komornih sastava i jazz glazbenika.

Natjecanje Papandopulo otvoreno za javnost pa vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite u Hrvatskom glazbenom zavodu gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih mladih hrvatskih umjetnika.

8. hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - -