ambienta 2021 / zagrebački velesajam

Otvorena je 48. AMBIENTA – međunarodni salon namještaja i unutarnjeg uređenja

Otvorena je 48. AMBIENTA, međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Tim sajmom Zagrebački velesajam nakon 18 mjeseci ponovo pokreće sajamsku poslovnu aktivnost koja je planirana sve do lipnja iduće godine.

Sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji, Salon je odlično mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostora. Povrh svega posebna cjelina – Design Zona – predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja. Tu je i prateća izložba umjetnina – Art Fair Zagreb. On donosi umjetničku nadogradnju djelima slikara, kipara i fotografa. A u sklopu Salona posebno je zastupljen i Horeca, segment industrijskog programa opreme.

“Mi Ambientu vidimo kao pokret za hrvatsku drvnu industriju. Kao komunikacijsku platformu i summit povezanih industrija koje se bave svim aspektima stanovanja. Od izgradnje do opremanja i uređenja objekta, preko dizajna, umjetnosti. A tu su i posebne ponude uređaja za kućanstvo i ugostiteljsko-uslužnu djelatnost. To je njena misija koju smo zajedno gradili s našim izlagačima i institucijama. Ovogodišnje izdanje Salona pripremali smo u uvjetima pandemije koronavirusa, u vremenima velike poslovne neizvjesnosti. Ali, uspjeli smo okupiti drvno prerađivačku industriju, proizvođače namještaja, inovativne dizajnere, slikare i umjetnike te profesionalce svojih područja u kojem ćete moći uživati narednih dana sve do nedjelje, 24. listopada. Salon se prezentira s tematskim cjelinama Namještaj i unutarnje uređenje te Industrijski program, Design Zona, Art Fair Zagreb i Horeca programom”, rekla je Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Ambient su otvorili i Luka Korlaet i Marija Vučković

“Iako su se na sajmu nametnuli neki novi uvjeti održavanja vjerujem da ćete vidjeti da nisu bitno utjecali na njegovu kvalitetu. Zagrebački velesajam se potrudio da programski i sadržajno bude zanimljiv kao što je bilo prijašnjih godina. Sajam Ambienta jedan je od najvažnijih nacionalnih događaja za drvnu industriju u Hrvatskoj, ali i za naše ukupno gospodarstvo. Potičući rast proizvodnje i izvoza i ukupnih aktivnosti ove industrijske grane te domaćih noviteta i suvremenih tehnoloških rješenja u industriji gotovih proizvoda od drva kroz godine se pozicionirala kao lider u ovom dijelu Europe”, rekao je Luka Korlaet, zamjenik i izaslanik gradonačelnika grada Zagreba.

“Vrijednost proizvodnje u ovom sektoru je gotovo 14 milijardi kuna i to je vrlo važna i strateška grana. Najviše od svega njezin strateški značaj za Hrvatsku dokazuju sami drvoprerađivači i proizvođači namještaja sa iskazanom vrijednošću proizvodnje s činjenicom da preko 11% zaposlenih u prerađivačkoj industriji jesu zaposleni u drvoprerađivačkoj industriji i industriji. Ali i činjenicama da unatoč nepovoljnim okolnostima izvozni napori rezultiraju plodom te da je udio ove industrije u prerađivačkoj industriji hrvatskog gospodarstva gotovo 8%”, rekla Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Republike Hrvatske.

Termin održavanja Salona Ambienta i informacije o ulaznicama

Međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije AMBIENTA održat će se od četvrtka do nedjelja, od 21. do 24. listopada 2021. godine na Zagrebačkom Velesajmu. Radno vrijeme Salona namještaja je svaki dan od 10 do 19 sati.

Ulaz na sajam je moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa. Napominjemo da PCR test ne smije biti stariji od 72, a brzi antigenski od 48 sati. Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Velesajma na adresi zv.hr.

Tagged