izložba "hrvatska. puna boja." / zračna luka zagreb 2019

Otvorena izložba fotografija “Hrvatska. Puna boja” u Zračnoj luci Franjo Tuđman

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Međunarodne zračne luke Zagreb, 13. lipnja 2019. godine u Zračnoj luci Franjo Tuđman svečano je otvorena izložba fotografija Hrvatska. Puna boja. autora Davora Rostuhara, hrvatskog fotografa, avanturista i putopisca. Odabranih 26 fotografija prikazuju hrvatske regije i destinacije, njene prirodne ljepote i obalu kroz umjetnički doživljaj autora. Izložba fotografija postavljena je u prostoru za preuzimanje prtljage putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. S obzirom na to da zagrebačkom zračnom lukom godišnje putuje gotovo tri i pol milijuna putnika, izložba će svakako biti jedna od najposjećenijih u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj te šire.

“Iznimno sam ponosna da je nakon Pariza ova jedinstvena izložba postavljena u našoj zračnoj luci te da iskazuje dobrodošlicu svim putnicima koji su u Zagreb i Hrvatsku stigli avionom. Izložba ‘Hrvatska. Puna boja.’ na poseban način prikazuje bogatstvo prirodne i kulturne baštine našeg grada i države, zabilježene kroz objektiv proslavljenog putopisca, avanturista, fotografa, ali, prije svega, zaljubljenika u svoj Zagreb – Davora Rostuhara. Naš je grad primarno aviodestinacija, stoga je ova izložba izuzetno bitna i u promotivnom smislu, a posebno stoga jer će biti izložena i za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem EU”, rekla je direktorica TZGZ Martina Bienenfeld.

Tijekom otvaranja izložne održano je prigodno slavlje, a otvorenju su nazočili i Milan Bandić i Dražen Barišić, gradonačelnici susjednih gradova Zagreba i Velike Gorice, Ivo Bašić, glavni tajnik u Ministarstvu turizma te domaćin izložbe Hüseyin Bahadir Bedir, predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb…

“Ova je izložba još jedna u nizu aktivnosti kojima putnicima nastojimo pružiti izniman doživljaj putovanja, a ujedno je i sjajan način da putnicima iskažemo dobrodošlicu prilikom slijetanja u Zagreb te im predstavimo brojne prirodne ljepote koje ih očekuju diljem Hrvatske. Zahvalni smo Turističkoj zajednici grada Zagreba što su upravo našu zračnu luku prepoznali kao odlično mjesto za postavljanje ove izložbe i vjerujem da su pred nama još brojni sjajni zajednički projekti kojima ćemo promovirati sve vrijednosti zagrebačke i hrvatske turističke ponude. Naposljetku, naša će nastojanja zasigurno prepoznati naši korisnici, koji su nas nedavno proglasili i najboljom zračnom lukom u Europi u kategoriji od 2 do 5 milijuna putnika godišnje”, smatra je Hüseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ d.d.


  • foto: Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ)

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -

1 thought on “Otvorena izložba fotografija “Hrvatska. Puna boja” u Zračnoj luci Franjo Tuđman

Comments are closed.