milan mladenović I 2022. I foto: goranka matić

Otvoren je glazbeni natječaj “Nagrada Milan Mladenović” za 2022. godinu

Zaklada Milana Mladenovića otvorila je natječaj “Nagrada Milan Mladenović” za 2022. godinu. Nagrada se dodjeljuje pod sloganom “Prijavi svoju stvar”, a prijave se zaprimaju od 1. svibnja do 31. svibnja 2022. godine. Pravo na prijave imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Prijavljena pjesma treba imati tekst na nekom od jezika koji se govore na teritoriju bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina. A pravila za prijavu su sljedeća:


Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu. Pjesma mora biti objavljena između 1. srpnja 2021. i 31. svibnja 2022. godine. Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internetskoj stranici Zaklade na adresi milanmladenovic.com. Prijave završavaju u utorak, 31. svibnja 2022. godine u ponoć.

Milan Mladenović bio je pjevač i gitarist beogradske rock skupine Ekatarina Velika

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je s ciljem da potiče glazbeno stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj ostavštini. Nagrada se dodjeljuje za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije. Dodjela će biti organizirana na posebnoj svečanosti u srijedu, 21. rujna, na sam dan Milanovog rođenja.

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri. Njega čine Mile Kekin, autor i frontmen grupe Hladno pivo, Sonja Lončar, pijanistkinja, profesorica i članica LP Dua, Matjaž Manček, urednik glazbenog programa ljubljanske kulturne institucije Kino Šiška, Edo Plovanić, osnivač glazbenog portala muzika.hr i Dragiša Uskoković Ćima, basist i nekadašnji član EKV-a.

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja bit će nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 eura. Pored prijavnog formulara namrežnoj stranici milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uvjeta natječaja, kao i pravila o dodjeljivanju nagrade. Više o ovom velikom glazbeniku doznajte na Wikipediji.

Video: Ekatarina Velika – Par godina za nas

Tagged