56. sajam cvijeća floraart I 2022. I bundek zagreb

Otvoren 56. Floraart – na Bundeku Vas očekuje četiri dana cvjetne idile

Cvjetne instalacije, natjecanja florista, edukativni i zabavni programi, ekskluzivni gosti iz Koreje – sve to možete naći na izložbi Floraart! Međunarodna vrtna izložba traje do sve do nedjelje, 22. svibnja i ove se godine ne propušta! Kažu da Wagong – korejsko umijeće aranžiranja cvijeća obilježava duboka estetika jednostavnosti, ali i grandioznosti. Posjetitelji ovogodišnjeg Floraarta imat će jedinstvenu priliku upoznati tajne Wagonga kroz nekoliko radionica posebne gošće Kang Yong-Soon.


“Na više od 300.000 četvornih metara Bundeka zasađeno je čak 100 000 sadnica, a izlaže 180 domaćih i inozemnih izlagača. Grad Zagreb prepoznao je gospodarsku, turističku i promotivnu vrijednost Floraarta te će i nadalje pružati svestranu podršku. Osobno smatram da je potreba čovjeka za prirodom usađena u njegovo biće. A danas je ta potreba jača i izraženija nego ikada. U današnje vrijeme, pored svih nesretnih okolnosti koje nas okružuju ovo šarenilo boja i mirisa može nam pomoći da svoje misli usmjerimo na nešto pozitivnije”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik grada Zagreba.

Floraart vas poziva na brojna popratna događanja

Floristi će pokazati sva svoja umijeća i vještine na natjecanju florista. Također, održat će se i međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju. A ove godine posjetitelje očekuje iznimno bogat edukativni program i brojna zanimljiva predavanja i prezentacije. Za najmlađe je organiziran Floragrad u suradnji s Laboratorijem zabave na kojem će uživati u kreativnoj izradi cvijeća svakoga dana na temu drugog kontinenta. Tu je i Pop Up Summer Garden, točnije Pop Up by The Lake, popratno događanje na samom jezeru, koji donosi zabavu i gostovanja poznatih DJ-eva.

Kao i obično posjetitelji mogu nabaviti proljetne sadnice, sobno bilje, sadnice ukrasnog drveća iz hortikulturne i cvjećarske ponude po pristupačnim cijenama. Ulaz na izložbu i sva predavanja, radionice i natjecanja je besplatan, a izložba je otvorena svaki dan od 19. do 22 svibnja od 9 do 21 sat. Više informacija o programu događanja doznajte na mrežnim stranicama na adresi zrinjevac.hr/floraart.

Tagged