oridano gypsy jazz band - hyperswing | 2023.

Oridano Gypsy Jazz Band singlom i spotom “Hyperswing” najavljuju nove diskografske projekte

Kada govorimo o gypsy jazz sceni u Hrvatskoj, onda je Oridano Gypsy Jazz Band nezaobilazno ime u svakoj kombinaciji. I dodajmo, ovo je glazbeni projekt gitarista Orjena Riđanovića koji se naslanja na zvuk legendarnog Djanga Reinhardta. Naime, Orjenova moć muziciranja se ocrtava u njihovoj virtuoznosti koja suvereno zavodi slušatelja, a tako je i s novim singlom i spotom “Hyperswing”.


Ovu žestoku i uzbudljivu skladbu interesantne forme i visprenih kompozicijskih rješenja, prati i videospot snimljen u pitoresknom Grožnjanu, gradu u kojem je sastav i osnovan. Uz Orjena kao autora skladbe i vođe sastava su i legendarni Milivoj Majdak na ritam gitari, Vjekoslav Crljen na kontrabasu i mladi bubnjar Filip Lusavec. Spomenimo i da su aranžmanu svoj doprinos dali klarinetist Aldo Foško i ritam gitarist Hrvoje Sudar. A režiju spota za pjesmu Hyperswing potpisuje Domagoj Lončar iz Filmcave Produkcije.

Ovom kompozicijom Oridano Gypsy Jazz Band najavljuje nova diskografska izdanja koja spremaju za 2024. godinu. No, ovaj bend istovremeno potvrđuje i svoju dominantnu prisutnost na hrvatskoj gypsy jazz sceni. Dodajmo da je skladba Hyperswing objavljena je u izdanju zagrebačke izdavačke kuće Hitchtone Music & Promotion. Sve što vas dodatno zanima o ovom gypsy jazz bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Oridano Gypsy Jazz Band – Hyperswing

Tagged