kino "tuškanac" zagreb

Održana premijera kratkometražnih filmova studenata VERN-a

U prepunoj dvorani kina Tuškanac u ponedjeljak, 10. lipnja 2019. godine održana je premijera kratkometražnih igranih filmova studenata druge godine VERN-ovog preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje, koje su uspješno realizirali pod mentorstvom i u suradnji s eminentnim imenima domaće audiovizualne industrije. Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja izvrsno su na platnu prenijeli glavni protagonisti poput Filipa Nole, Laure Anić – Kaliger, Svena Medvešeka, Gorana Grgića, Slavka Jurage, Jadranke Đokić, Ive Mihalić, Anisa Galijatovića i mnogih drugih, u filmovima F60.3, Dijagnoza, Posljednja piletina i NZG.

Projekcijama filmova u kinu Tuškanac prisustvovao je i dio glumaca, koji su zajedno sa studentskim filmskim ekipama izašli na pozornicu, a premijeru nisu propustila niti poznata domaća lica iz filma, kulture, sporta i glazbe poput redatelja Vinka Brešana i Nevena Hitreca, Miroslava Ćire Blaževića, Marijana Brkića Brka iz Parnog valjka, Radislava Jovanova Gonza i glumaca Gorana Grgića, Slavka Jurage, Renea Medvešeka i Anisa Galijatovića.

“Studentske filmove, koji su većinom rezultat rada studenata druge godine studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja, mentorirali su njihovi predavači Vinko Brešan, Neven Hitrec, Ivan Maloča i Višnja Skorin, a osobito nam je drago da u njima glume profesionalni glumci, poput Gorana Grgića, Jadranke Đokić, Svena Medvešeka, Slavka Jurage, Filipa Nole i mnogih drugih, kojima zahvaljujemo jer su prepoznali rad i talent ovih mladih ljudi i omogućili im stjecanje zaista iznimnog iskustva. Zadatak im nije bio lak, studenti su bačeni u vatru nakon samo godinu i pol učenja, no mislim da su ga dobro obavili i da su zavrijedili vidjeti svoje prve kratke igrane filmove na velikom platnu”, smatra voditeljica studija dr. sc. Ozana Ramljak.

Prikazani kratkometražni igrani filmovi s popisom glumaca

  • F60.3 (Laura Anić – Kaliger / Nadežda Perišić – Radović / Filip Nola / Vid Ćosić / Iva Mihalić)
  • Dijagnoza (Sven Medvešek / Goran Grgić)
  • Posljednja piletina (Slavko Juraga / Pavao Bobinac / Anis Galijatović / Jadranka Đokić / Tena Nemet Brankov)
  • NZG (Igor Kondić / Anis Galijatović / Jadran Grubišić / Mirna Horvatić)

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -