boksačko srce - marko torjanac i filip vidović - kd lisinski 2020

Održana premijera duhovite i dirljive melodrame “Boksačko srce” autora Lutza Hübnera

Kazališna predstava “Boksačko srce” krenulo je u petak, 17. siječnja 2020. godine, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, na svoj kazališni put. Početak kakvog se samo može poželjeti, premijera u sjajnom ozračju, a nakon izvedbe publika aplauzom jednostavno nije puštala s pozornice Marka Torjanca i Filipa Vidovića, kojima se su na naklonu pridružili autor završne slike Nik Titanik i skladatelj izvrsne glazbe u predstavi – Milorad Stranić. Duhovita i dirljiva melodrama “Boksačko srce” autora Lutza Hübnera, koprodukcija Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino, ponudila je publici izvedbu za pamćenje. Velika kazališna kreativnost Marka Torjanca u “Boksačkom srcu” u čak četiri segmenta – režija, gluma, scenografija i oblikovanje svjetla – itekako se isplatila.

Izvrstan je i Jojo u izvedbi Filipa Vidovića, odlična glazba Milorada Stranića i kostimografija Đurđe Janeš, vidljiv je bio trud velike ekipe predstave kako bi Boksačko srce ovako uspješno zaživjelo.

Veliki pljesak dočekao je Marka Torjanca i Filipa Vidovića i nakon predstave na domjenku, kad su im svi željeli čestitati na izvrsnim ulogama. Premijeri Boksačkog srca prisustvovali su predstavnici Ministarstva kulture i Grada Zagreba, kao i više imena iz političkih krugova – Vesna Nađ, Katarina Peović, Marijana Sumpor, Mirela Mikić Muha, Jadranka Lajtman, Marina Pavković i Goran Beus Richembergh.

Boksačko srce ponudilo je optimizam i ne odustati kao jedinu ispravnu opciju, ponudilo je i puno smijeha publici koja je izvedbu i njezine poruke od srca prihvatila. Nova izvedba Boksačkog srca već 18. siječanj, a datumi koji slijede su 6. i 21. veljače, također u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Mnogo glumaca došlo je pogledati i podržati Boksačko srce svojih kolega – Lela Margitić, Marija Sekelez, Helena Buljan, Asja Jovanović, Slavica Knežević, Vitomira Lončar, Perica Martinović, Natalija Đorđević, Petra Kurtela, Đimi Jurčec, Duško Valentić, Tomislav Štriga, Damir Šaban, Vicko Ruić, Silvio Vovk… kao i redatelji Snježana Banović, Petar Krelja i Vinko Brešan. Naravno, premijeru nije propustila ni Gordana Gadžić, glumica, producentica i mama Filipa Vidovića.

Na premijeri je bilo i mnogo poznatih TV lica – Elizabeta Gojan, Daniela Trbović, Davor Meštrović, Dražen Ilinčić i Duško Ćurlić. Premijernu izvedbu su odgledali i kazališni kritičari, mnogobrojni predstavnici medija te drugih uzvanici. Kako izgleda Boksačko srce na kazališnim daskama došao je provjeriti i naš proslavljeni bivši boksač Željko Mavrović.

Natalija Đorđević i Petra Kurtela / premijera predstave "Borilačko srce" / KD Lisinski 2020

  • foto: Ivan Buvinić

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -