lean starup hrvatska - logo 2020

Održan seminar Mogućnosti samozapošljavanje za likovne umjetnike u Hrvatskoj

U okviru edukativnog programa “Osposobljavanja umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama”, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Visokog učilišta Algebra uz potporu HBOR-a, 2. travnja 2020. godine održan je peti po redu seminar “Mogućnosti samozapošljavanja za likovne umjetnike u Hrvatskoj” kojeg je vodio Filip Stipančić iz Lean Startup Hrvatska. Filip Stipančić je mentor start-up projekta i osnivač nekoliko tvrtki od 2009. godine. Njegova udruga Lean Startup Hrvatska je Inovacijska agencija koja pruža podršku i edukaciju startup, poduzetničkoj i akademskoj zajednici u primjeni alata za učinkoviti razvoj novih proizvoda i usluga. Filip je umjetnicima tijekom predavanja približio poduzetnički način razmišljanja i kako putem strategija i planiranja doći do poslovnog modela.

Predstavljeno je i troje uspješnih umjetnika (Luka Hrgović, Tisja Kljaković, Ana Žaja Petrak) koji su svoje umjetničke vještine pretvorili u prepoznatljive vizualne brendove.

Zbog specifične situacije sa korona virusom, seminar je u potpunosti održan preko webinara.

Webinar je održan putem Adobe Connect platforme koja je besplatna za korisnike i jednostavna za uključivanje, a slušatelji nisu imali problema s tehničkim praćenjem predavanja. Predavanje je bilo interaktivno, sudionici su mogli odgovarati na pitanje i ankete koje je pripremio Filip te su na kraju napisali svoja mišljenja o predavanju i prijedloge za buduće seminare.

Snimka predavanja i prezentacija su dostupni na stranicama HDLU-a (hdlu.hr) gdje su objavljene i snimke svih predavanja u ovom ciklusu.

Prijave za sljedeći, ujedno i zadnji, seminar u ovom ciklusu Pravni okvir za djelovanje likovnih umjetnike u Hrvatskoj su u tijeku. Seminar će se također odvijati isključivo preko webinara, a vodit će ga odvjetnica specijalizirana za autorska prava Sanja Krasnec iz odvjetničkog društva Hraste i partneri.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Održan seminar Mogućnosti samozapošljavanje za likovne umjetnike u Hrvatskoj

Comments are closed.