drive in kultura #2 / zagreb 2021.

Održan happening “Drive in kultura” – filmovi i glazba na kotačima u Hali V

Zagrebačka hit destinacija ovoga vikenda bila je Hala V Tehničkog muzeja, gdje je održana još jedna “Drive in kultura” – filmovi i glazba na kotačima! A najavljena je i sljedeća postaja – Pula! Ljubitelji filma i glazbe, ali i dobrog provoda, dobro su znali gdje doći prošlog vikenda po porciju kulture i sjajne zabave.

U svojim su se limenim ljubimcima u velikom broju okupili na najboljem svibanjskom događanju u gradu. Uz sjajan izbor kratkih i dugometražnih filmova u kojem je, između ostalog, bilo moguće prisustvovati i zagrebačkoj pretpremijeri filma “Tereza37”, u glazbenom dijelu programa publiku su svojim maestralnim izvedbama oduševili i atmosferu podigli do usijanja pjevačica Ida Prester i DJ-evi Jan Kinčl i Pepi Jogarde.

Zasluge za vedru i opuštenu atmosferu te dodatni čar ovog trodnevnog događanja koje se održavalo od petka do nedjelje, točnije od 14. do 16. svibnja 2021. godine svakako pripada izvrsnim voditeljicama programa, mladim glumicama Josipi Anković i Ivi Kraljević koje su u manirima pravog spektakla posjetitelje provele kroz svečano otvorenje. Dodajmo da je otvorenje imalo redateljski potpis Arije Rizvić i uz VJ-ing Ivana Lušičića Liika.

Poseban štih događanju dali su i gosti. Tu su bili filmaši Lana Barić, Danilo Šerbedžija i Irena Marković iz filma Tereza37. Bile su i Marija Škaričić i Tena Gojić koje su predstavile film Mare, a film Arku Natko Stipaničev. Video porukom svoj je film Nevidljivi junak predstavila portugalska redateljica Cristele Alves Meira.

U glomaznom american style automobilu na scenu je uletila i ekipa filma “U šumi”

To su bili Sara Grgurić, Lana Meniga, Josip Ledina, Frane Pamić, Dino Ljuban, Marino Vuletić, Marko Milohnić i David Gašo. Tri dana programa proteklo je u izvrsnom raspoloženju te posebnom osjećaju zajedništva između publike, filmaša, glazbenika i organizatora. Trubilo se za kulturu, zabavljalo, uživalo u pokretnim slikama i plesnim ritmovima. Time je Drive in kultura potvrdila svoj jedinstven status događanja koje nudi vrhunski spoj umjetnosti i nenadmašne zabave za svakoga. Pozitivnu vibru koja je ponijela sve prisutne doista je teško prenijeti riječima, stoga pogledajte aftermovie video.

I dok se još sliježu dojmovi sudionika, organizatori Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković iz Sabmarine već su u punim pripremama za sljedeću postaju. Drive in kultura pakira svoja platna i putuje na novu destinaciju – u Pulu. Tamo će uskoro u izvrsnim filmovima i glazbenom programu moći uživati i odrasli, ali i najmlađi posjetitelji za koje se priprema poseban program. Filmovi i glazba na kotačima idu dalje jer – show must go on! Više o eventu doznajte na Facebook stranici Sabmarinea.

Video: Drive in kultura #2 | Official Aftermovie

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -