grupa bes - novi sad - 2020

Novi novosadski bend “BES” singlom “Svetionik” najavljuje svoj prvi album “Periferija ljudskosti”

Posljednjih godina na rock sceni, u sjenci svih zbivanja na ovim prostorima i prilično skučenom medijskom prostoru za čvršći zvuk, jedva da se tu i tamo pojavio neki novi bend. Ovoga puta je malo drugačije – pojavio se “stari” bend. Ime BES i album “Periferija Ljudskosti” jesu novi, ali… Ekipu čine glazbenici prilično poznati publici na ovim prostorima – Strahinja Cerovina (vokal), Saša Friš (gitara), Išpan Andraš (bas, klavijature) i Luka Jelisavčić (bubnjevi). Bez obzira na sve rizike “kretanja od nule”, nakon dugogodišnjeg akumuliranja iskustva i znanja, snimajući i svirajući sa mnogim afirmiranim bendovima (Pero Defformero, Concrete Sun, Divlje Jagode, Ritam Nereda, Brat, 357, Grate, Armageddon…), ekipa benda BES uspjela je u vrlo kratkom roku sabiti sve nagomilane emocije u 11 pjesama koje će se naći na njihovom prvom albumu “Periferija ljudskosti”. Kao prvi singl kojim će se bend predstaviti publici odabrana je pjesma Svetionik za koju je snimljen i video spot.


“To je prva pjesma koju smo zajedno zasvirali, i to na prvoj probi”, objašnjava gitarista Saša Friš razloge zbog kojih je baš ova pesma odabrana za početak ove nove priče: “Ideja je nastala na brodu dok je Strahinja plovio iz Emirata ka Japanu, a kasnije je završena u Novom Sadu. Iako je autobiografska i metaforički govori o jednom teškom periodu njegovog života koji se završio sretno, može se reći i da je ona postala naša interna himna, naše zajedničko svjetlo na horizontu koje slijedimo od samog početka ove avanture.”

Produkcija video spota za pesmu Svetionik povjerena je studiju Hičkok i sinovi. Iza kamere su bili Goran Biševac i Mladen Mitrinović, a montažu benda potpisuju Goran Biševac i Saša Friš. Album Periferija ljudskosti bit će objavljen za izdavačku kuću Multimedia Music (CD/LP) u prosincu 2020. godine.

“Zahvaljujući sjajnom timu ljudi koji je stao iza naše ideje, mi možemo da sa puno pozitivne energije isčekujemo budućnost. Sigurni smo da na našem tržištu itekako ima publike za ovakav bend i ovakvu glazbu”, rekao je Saša Friš i pozvao vas da pratite rad grupe BES.

BES – Svetionik


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged