nina kraljić - alkonost of balkan - rijeka - 2021.

Nina Kraljić, umjetničkim imenom Alkonost of Balkan, predstavlja pjesmu Rijeka

Nina Kraljić, po novom znana i pod umjetničkim imenom “Alkonost of Balkan”, predstavlja izniman videospot za pjesmu “Rijeka”. Spot je sniman na dvije posebne lokacije – na području Nacionalnog parka Plitvička jezera te na rijeci Korani u Slunju.

Pjesma “Rijeka” je simbolična i znakovita za mene. Ne samo zato jer sam počela jasno i usmjereno graditi stilski glazbeni izričaj unutar etna, naših staroslavenskih običaja i elemenata uz neizbježnu povezanost sa prirodom, već i zato što samo značenje rijeke jest prepuštanje. To je čišćenje starog i uranjanje u novo. Hrabrost da se nesputano krećemo prema onom što zaista jesmo, možemo i želimo. Potraga i preobrazba u novo i jače jest tema ove pjesme i samog videa. Ptica je snažan zaštitnik i vodstvo u traženju, otkrivanju i prepuštanju, individualnom putu autentičnog pojedinca. Ali samo ako se pojedinac usudi krenuti na to izazovno, unutarnje putovanje!”, rekla je Nina Kraljić.

“Nadam se da vam se spot sviđa jer smo zaista dali sve od sebe da u samo tri minute dočaramo ovu kompleksnu priču. Ne znam kako da zahvalim svim sudionicima koji su bili i pomogli pri stvaranju ove glazbene čarolije! Mogu samo obećati da će ih biti još i da se marljivo radi na novim materijalima. Iznimno sam sretna i privilegirana što surađujem s njima i što sam upoznala toliko divnih i čarobnih ljudi! Svima koji su ovaj moj početak sna učinili mogućim – od srca hvala”, dodala je Nina!

Tekst za pjesmu Rijeka napisali su Miki Solus i Nina Kraljić, dok je za glazbu zaslužna Hana Librenjak. Redateljica i idejna scenaristica je Karla Lulić, a za kameru i montažu Dinko Šimac. Uz Ninu Kraljić – Alkonost of Balkan, u spotu sudjeluju i Ina Milačić, Anita Huđek i Jana Radić. O Nini Kraljić doznajte više na stranicama Wikipedije.

Video: Nina Kraljić / Alkonost of Balkan – Rijeka

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -