kraljica hrvatske 2020

Nikolina Mirković na digitalnom izboru postala Kraljica Hrvatske 2020!

Kraljica Hrvatske, naš najstariji i najglamurozniji izbor ljepote, objavljuje svoju novu Kraljicu – to je Nikolina Mirković! Domaćin izbora Kraljice Hrvatske dosadašnjih godina je bio istarski grad Rovinj, nositelj krune Mediterana i šampion hrvatskog turizma.

Ove godine, radi pandemije koronavirusa, izbor je održan u nešto drugačijem obliku, uz pomoć digitalne audio-video tehnologije. Članovi žirija ipak su imali priliku uživo upoznati finalistice na pripremama u Rovinju. Završne pripreme su održane krajem godine 2020. u hotelu Westin u Zagrebu. A članovi žirija ostatak svog posla odradili su putem video glasanja.


Sve kandidatkinje su se predstavile u kupaćim kostimima i u svečanim i zavodljivim haljinama. Njih su osigurale svjetske modne kuće Sherri Hill, Alyce Paris, Primavera, dok se za cipele pobrinuo Hegel. Kako bi članovi žirija donijeli svoje finalne odluke, sve natjecateljice su snimile video odgovore na pitanja članova žirija. Popularna pitanja žirija i odgovori na njih nerijetko utječu na finalne glasove i rezultat izbora. Pred članovima žirija nije bio nimalo lagan zadatak s obzirom da su natjecateljice imale dovoljno vremena za snimanje video odgovora.

U ime Rovinja, grada domaćina, pitanje je postavila direktorica Turističke zajednice Odete Sapač: “Kojim riječima biste uvjerili potencijalne turiste da je odmor u Hrvatskoj siguran usprkos pandemiji koronavirusa?” Zvonka Popovića, vlasnika tvrtke Kanaan, zanimalo je: “Da li bi nešto na sebi promijenili estetskim zahvatom i ako da, što i zašto?”

Juraj Mihaljević, kralj hrvatskih vina, postavio je kraljevsko pitanje: “Što biste, da uistinu imate kraljevske ovlasti, promijenili da nam društvo i životi budu bolji?” Sandra Kovačević, vlasnica poliklinike Sara, stavila je pred djevojke težak izazov: “Da moraš birati između ljubavi i karijere, a ne možeš imati oboje zbog spleta okolnosti, za što bi se odlučila?” Veljko Kajtazi, saborski zastupnik, pitao je: “Kako ste Vi osobno doživjeli lockdown i to novo normalno i imate li neku priču vezano za to koju želite podijeliti s nama?“

U velikoj konkurenciji Kraljica Hrvatske za 2020. godinu postala je Nikolina Mirković

Nikolina je iz Zagreba, ima 24 godine i apsolventica je ekonomije. A posebno su zanimljivi njezini odgovori. Recimo, da ima kraljevske ovlasti “osigurala bi ravnopravnost između žena i muškaraca. Pobrinula bi se da se žene mogu posvetiti majčinstvu bez straha za radno mjesto i radne uvjete”. A da mora birati između ljubavi i karijere, definitivno bi odabrala ljubav: “To je glavna emocija koja ju vodi kroz život i motivira za napredak u svakom smislu.” Ova prekrasna studentica ekonomije govori engleski, njemački i španjolski, a obožava modu i fotografiju.

Direkcija Kraljice Svijeta i Kraljice Hrvatske se nadaju kako je ovo bio prvi i posljednji digitalni izbor kraljice. Kako bi idući izbor zasjao u svom punom sjaju u gradu Rovinju uvelike rade na pripremama za regionalne izbore. Prvi bi trebao biti Kraljica Zagreba, zatim Kraljica Jadrana, Kraljica Slavonije i Kraljica Dalmacije. Ovom prilikom direkcija Kraljice Hrvatske poziva sve zainteresirane djevojke da se prijave na ovaj jedinstveni i glamurozni izbor ljepote i osiguraju si nezaboravno iskustvo i predivne uspomene za cijeli život.

Kraljica Hrvatske najstariji je izbor ljepote u Hrvatskoj. O njegovoj prepoznatljivosti govori to da je naša najstarija vinarija Iločki podrumi inspirirana ovom manifestacijom etiketirala svoje vino i pjenušac nazivom Kraljica Hrvatske. O kvaliteti ovog vina najbolje govori činjenica da se posluživalo za vrijeme kraljevskog vjenčanja.

Video: Kraljica Hrvatske 2020 – Pripreme za natjecanje

Tagged