nika turković | peti kupe zagreb | 16.03.2023.

Nika Turković u Petom kupeu održala dugoočekivanu koncertnu promociju hvaljenog debitantskog albuma “11”

U rasprodanom zagrebačkom klubu Peti Kupe Nika Turković, jedna od najuspješnijih mladih kantautorica glazbene scene, održala je dugoočekivanu koncertnu promociju svog hvaljenog debitantskog albuma “11”. Nikina brojna publika s oduševljenjem je dočekala svoju omiljenu pjevačicu i njezin bend. A oni su u četvrtak, 16. ožujka 2023. godine, po prvi puta uživo odsvirali sve pjesme s albuma “11”, koji je podsjetimo, svjetlo dana ugledao u siječnju 2023. godine.

Simbolički, Nika je set otvorila pjesmom s kojom je i započela ovu iznimnu glazbenu priču – U mraku. A već pri prvim taktovima bilo je apsolutno jasno da emocija tijekom koncerta neće nedostajati. Vidno dirnuta Nika, nošena ovacijama i bodrenjem iz publike, od samog početka dala je sve. Nakon početne euforije, Nika i bend zagrijali su atmosferu hitom Pusti tijekom čije izvedbe je do izražaja došla i Nikina žestoka strana. A publika se zaista nije bunila…

Niz hitova nastavio se s transcendentnom izvedbom pjesme Boje kojom je dominirala raskoš i punina Nikinog vokala, a uskoro joj se pridružila publika te je refren u glas otpjevalo petstotinjak okupljenih. Slijedile su besprijekorne izvedbe Sutra i Dok nas nema te medley poslastice Tvoj mir i planetarnog hita Justina Timberlakea Cry Me a River. A nakon nje Niki se na pozornici pridružila prva gošća večeri – fantastična Nela Đinđić. Nika i Nela zajedno su izvele pjesmu Ono što ostaje, a Nela je publiku počastila i Problemom.

Nika Turković i njezin bend su oduševili zagrebačku publiku

Odlično raspoloženu i rasplesanu publiku oduševila je i pjesma Gledaj me. Podsjetimo, to je jedan od Nikinih najvećih hitova, za čiji aranžman su zaslužni Anja Papa i Luka Vidović iz Pocket palme. A oni su ujedno bili i drugi gosti s kojima je otpjevala sjajnu Bolja. Uz bogati autorski repertoar, setlista je bila prošarana i obradama hitova drugih izvođača. Tako smo čuli Avril Lavigne, Paramore, Vesnu Pisarović, ali i Severinu, kojima je Nika Turković dala svoj poseban pečat. Regularni dio koncerta završio je žestoko uz eksplozivnu Mrzim, nakon koje je publika gromoglasnim pljeskom Niku i bend namamila na bis.

A bis je završio na visokoj noti, uz intimnu, emotivnu i snažnu izvedbu Nikinog najnovijeg singla Sam(a). I dodajmo, tijekom nje je još jednom zasjala sva raskoš njezinog nježnog, ali moćnog vokala. Reakcije publike pokazale su kakav odličan posao su Nika i njezin dream team kojeg čine Ivan Pešut, Bruna Matić, Mia Marenić, Damjan Brnić, Zvonimir Jagunić i Matko Bassara, napravili ne samo u Petom Kupeu, nego tijekom posljednje gotovo četiri godine tijekom koje su s izuzetnom posvećenosti, pažnjom, trudom i ljubavi gradili jednu od najblistavijih karijera domaće glazbene scene.

Za Niku Turković i njezin bend odmora nema! Tako oni kreću dalje, a prvi nastup ih čeka u petak, 31. ožujka 2023. godine u Beogradu. Potom nastupaju u Šibeniku u klubu Azimut u četvrtak, 6. travnja. Zna se i još jedan datum, a to je subota, 1. srpnja kada nastupaju u Rijeci na Trsatskoj gradini. A što Nika upravo sada stvara i planira provjerite putem njezinog Twitter profila.

Tagged