nika turković - boje - 2020.

Nika Turković predstavlja spot “Boje” koji je snimljen pametnim telefonom

Izazovna godina za umjetnost bliži se kraju, a mlade snage naše glazbene scene, više nego ikada, pokazuju koliko truda i ljubavi ulažu u svoje stvaralaštvo – a jedna od njih je i Nika Turković. Ona nas je ove godine upoznala sa svojim drugim singlom “Raj”, a u lipnju počastila pravim ljetnim hitom “Gledaj me” koji je izazvao oduševljenje publike i radijskih etera diljem Hrvatske. I ovoga puta, potpuno drugačija od drugih, ulazi u nove izazove i otkriva nam sve svoje “Boje”.

Možda smo do sada već i navikli, ali činjenica da Nika Turković od samog početka ima svoj dream team, sve se više ističe kvalitetom i pokazuje se kao recept za uspjeh. Glazbu i aranžman potpisuje Ivan Pešut, dok je uz Niku jedan od autora i talentirani Matija Cvek.


“Ovaj puta sve ekstra pohvale i još više od toga idu mom Ivanu Pešutu. Nećemo se lagati – na početku je bio skeptičan oko moje ideje da sve bude sirovo i golo, ali čim smo prvi puta snimili vokal na njegovu klavirsku liniju, znali smo da ovoj pjesmi pristupamo drugačije nego ostalima. S Ivanom sam napisala glazbu, a onda je on unio svoju magiju kroz aranžman i ideju za gudačkim kvintetom, koji su ovoj pjesmi donijeli upravo ono što joj je bilo potrebno”, rekla je Nika Turković.

“Posebno hvala i Bruni Urliću, Ani Gjud i Henryu Radanoviću za prekrasno odsvirane dionice. Ovo je drugi puta da sa mnom na tekstu radi i Matija Cvek, po meni jedan od najtalentiranijih mladih kantautora, posebno u kategoriji teksta. Neke od meni omiljenih linija upravo su njegove i mislim da su u potpunosti zaokružile priču”, dodala je Nika.

Nika svojim vizualima opet pomiče granice

Provjereni tim je opet na zadatku, redatelj Luka Sepčić i producentica Ana Badurina, poznatiji kao SESTRICE, koji su se ovaj puta susreli s posebnim izazovom načina snimanja spota za ovu pjesmu.

Prateći svjetske trendove te napretkom tehnoloških mogućnosti – spot je u potpunosti sniman pametnim telefonom. Cijeli je projekt dio velike kampanje, kroz koju su uspjeli pokazati koliko se umijeće stvaranja, krije u ovoj probranoj ekipi. Kao i svaki puta do sada, opravdana su velika očekivanja; kako kreativno, tako i izvedbeno.

Nika nam je poklanja svoju intimnu jesensku baladu

“Ovo je možda bilo najizazovnije snimanje do sada, iako sam se ja najmanje oko svega angažirala i stresirala! S razlogom uvijek kažem da imam najbolji tim od kojeg se ni na kojem projektu ne odvajam – upravo zato sam bez imalo razmišljanja i brige sve povjerila SestricamaLuki Sepčiću koji je ponovno svojom kreativom i genijalnošću sve najluđe stvari pretvorio u stvarnost te Ani Badurini, mom kreativnom vodstvu bez kojeg naših projekata jednostavno nema. Na kameri je ponovno bio Dario Radusin, koji je apsolutno rasturio i snimio cijeli spot s pametnim telefonom. Ljudi za kojih jednostavno nema dovoljno riječi hvale”, dodaja je Nika.

Ogolila se što autorski, što vizualno te ovoga puta, itekako istaknula svoj snažan vokal. Koliko god smo navikli na njenu posebnost, opet nam uspijeva otkriti, neke potpuno drugačije Boje. Za fotografije je bila zadužena Petra Mikšik. Više o Niki doznajte na Wikipediji.

Video: Nika Turković – Boje

Tagged