nika turković - pusti - 2021. / foto: petra mikšik

Nika Turković nas uvodi u novu audiovizualnu era ljetnim singlom “Pusti”

Bez straha i predumišljaja, vođena kreativnom intuicijom i trenutnim stanjem uma, Nika Turković je ljetnim singlom “Pusti” odlučila napraviti zaokret u svom stvaralaštvu. Osim što je nedavno zapalila društvene mreže drastičnom promjenom imidža, nismo naslutili da je već taj korak bio početak neke nove priče.

Podsjetimo, promjenu boje kose objasnila je vrlo jednostavno – ‘ovo sam isto ja, samo još više svoja’. Tako je i novi singl “Pusti” osjetno je drugačiji od svega što je Nika do sada donijela na scenu.


Pusti je jedno novo poglavlje. Ništa manje ja nego sve što smo do sada radili, već samo odvažnije i malo hrabrije. Nastala je s nekom željom da prenesemo ljetno stanje uma, ljubavne emocije, avanture i pustolovine. I to sve kroz zvuk 80-tih, plesni sound u kojem u zadnje vrijeme posebno uživam. Na tekstu i glazbi je sa mnom radio Matija Cvek, kojem se na našoj glazbenoj sceni najviše divim i s kojim sam uvijek najsretnija raditi. Za aranžman kao i uvijek bio zadužen Ivan Pešut, koji od svega što mu padne pod ruku napravi nešto čarobno. Jako sam zadovoljna s onim što smo napravili. Jedva čekam čuti što će reći publika”, rekla je Nika.

Počinje biti vrlo jasno kako je recept uspješnog projekta zaista zajedništvo jedne provjerene ekipe

A ona se već toliko uhodala, da svakim novim korakom samo dižu ljestvicu u realizaciji ideja. Od glazbe do vizuala, Nika od prvog singla ima svoje ljude. Ona se prepušta njima, i oni njoj. Promjena imidža savršeno se servirala kao dodatna inspiracija redatelju spota Luki Sepčiću.

“Drastična promjena imidža je kao iskaz svojevrsni filmski katarzični moment. Kako s Nikom ništa nije slučajno, tako je i taj bunt u ovom slučaju kao fragment dodatno motivirao ovu mikro coming-of-age priču smještenu u meni najpoetskije, najdivnije i najranjivije doba. Sve je to ono što se dogodi između dva plava sata, između sumraka i zore, nakon zalaska i prije izlaska i ostaje zauvijek u tom vremenu kao sjećanje na tople mokre bezbrižne veceri. Coming-of-age i melankolija… Moje najdraže teme. Takvim se spontanim avanturama jednostavno prepustiš i pustiš”, rekao je Luka.

Nika Turković je u videu za pjesmu “Pusti” imala mlade glumce Laru Nekić i Josipa Brakusa

Oni su skupa sa modelom Lunom Valas prenijeli osjećaj nadolazećeg ljeta i lakoće postojanja… Ali i otpuštanja kočnica i prepuštanja mladoj, sirovoj, neiskvarenoj ljubavi. SESTRICE su opet dostavile točno ono što je ova pjesma tražila.

“Mislim da nam je svima ovo bilo najdraže snimanje do sada. Već uhodana familija na čelu s Anom Badurinom i Lukom Sepčićem koji nikada samo ne rade na mojim projektima, već ih žive skupa sa mnom, ponovno su napravili čaroban posao. Uvijek sam htjela filmsku priču za svoj spot, a Luka je upravo na taj način pristupio ovoj pjesmi. Ništa manje od njega više ni ne očekujem, jer si u ovoj fazi već čitamo misli. Ana kao i uvijek, drži sve konce u rukama te pazi na detalje kako bismo ostvarili sve što smo naumili. S genijalnim Franom Pamićem na kameri i vrhunskom ekipom na svjetlu, mislim da bolji tim nisam mogla zamisliti”, dodala je Nika.

Prepustite se ljetnim večerima pod zvijezdama i s uzbuđenjem pratitite Nikine sljedeće korake. Ali i rad ove kompletne kreativne zajednice koja na našoj sceni, definitivno ostavlja svoj prepoznatljivi pečat. Više informacija o Niki doznajte na službenoj Facebook stranici.

Video: Nika Turković – Pusti

Tagged