9. fantastic zagreb film festival / ljetna pozornica tuškanac 2019

Nakon jedanaest festivalskih dana završio 9. Fantastic Zagreb Film Festival

Vrući ljetni dani u Zagrebu bili su u znaku Fantastic Zagreb Film Festivala koji je projekcijom fantasy anime remek-djela Mirai koje potpisuje veliki japanski animator Mamoru Hosoda sinoć zaključio svoje deveto izdanje. U punih jedanaest festivalskih dana filmofili, ljubitelji filmske fantastike i žanrovske kinematografije, Zagrepčani te domaći i strani turisti u velikom su broju uživali u projekcijama na Ljetnoj pozornici Tuškanac, spektakularnoj prirodnoj oazi u srcu grada, kao i kultnom zagrebačkom kinu Tuškanac.

Najatraktivniji filmski festival u Hrvatskoj i šire i ove je godine od 27. lipnja do 7. srpnja prikazao niz atraktivnih premijernih naslova iz čitavog svijete kao i nezaboravne žanrovske kultne klasike koji ove godine označavaju svoje velike jubileje među kojima su posebnu pozornost privukli Osmi putnik (Alien) Ridleya Scotta iz 1979. godine te Dina – pješčani planet (Dune) Davida Lyncha iz 1984. godine koji su do zadnjeg mjesta popunili veliku Ljetnu pozornicu Tuškanac!

U ostalim festivalskim programima (Panorama, Japanime, Thrills&Chills i Americana) naslovi koji su oduševili ljubitelje filmske fantastike i žanrovske kinematografije te privukli najviše gledatelja bili su američki indie SF hit Planet nade (Prospect), avanturistički triler Arctic u kojem naslovnu ulogu tumači Mads Mikkelsen, spektakularan švedski space SF Aniara koji je poharao svjetske festivale, briljantan dokumentarac Alien: porijeklo (Memory: The Origins Of Alien) koji govori o tome kako je nastalo remek-djelo Ridleya Scotta i već spomenuti anime hit Mirai.

“Izuzetno smo zadovoljni rezultatima 9. Fantastic Zagreb Film Festivala. Ove godine nas je poslužilo i vrijeme pa s velikim zadovoljstvom mogu reći da je 9. Fantastic Zagreb naše najuspješnije izdanje do sada”, rekao je direktor i osnivač festivala Stjepan Hundić, zahvalivši se svim sponzorima i suradnicima na podršci, posebno festivalskim partnerima Gradskom uredu za kulturu, TZ-u Grada Zagreba, HAVC-u i Visokoj školi Aspira Visoko kao i vjernoj publici koji iz godine u godinu pohodi festival u sve većem broju.

U brojnim projekcijama ove su godine uživali i kućni ljubimci u pratnji svojih vlasnika. Fantastic Zagreb kao jedini dog friendly festival u Hrvatskoj osigurao je za sve one koji su došli u društvu svojih ljubimaca besplatno uživanje u filmu.

Vidimo se iduće godine na jubilarnom 10. Fantastic Zagreb film Festivalu!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -