najemitiranije domaće snimke - 2019

Najemitiraniji glazbeni izvođači na radiju i televiziji u Hrvatskoj u 2019. godini – na vrhu je Oliver Dragojević

Stručna služba ZAPRAF-a (Udruge za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava) prilikom analize prikupljenih podataka u 2019. godini sa 182 hrvatske radijske i televizijske postaje, zaključila je da je obradila nevjerojatan broj od gotovo 17 milijuna emitiranja. Podsjećamo, ukupan broj jedinstvenih korištenih snimaka u 2019. godini iznosi 454.628, a najemitiranija domaća pjesma bila je “Voli me” Petra Graše sa 11.196 emitiranja, dok je najemitiranija inozemna snimka “Giant” Calvina Harrisa i Rag’n’Bone Mana sa 8.437 izvođenja.


Kad je riječ o izvođačima čije su snimke zbirno najemitiranije u 2019. godini, na samom se čelu nalazi diskografski rekorder naših prostora, morski vuk koji je za života objavio čak 51 album – legendarni Oliver Dragojević. Da interesa za bogatu riznicu Oliverove glazbe ne nedostaje potvrđuje podatak i da su se u 2019. godini emitirale 403 Oliverove snimke i to preko 150.000 puta! Među njima one najpopularnije na radijskim i televizijskim postajama bile su Sreća, Moj lipi anđele, Cesarica, Samo s tobom sam upoznao ljubav i Pred tvojim vratima.

Na drugom se mjestu našao Tony Cetinski koji je prošle godine dobio i posebno priznanje Hrvatske diskografske udruge za čak 30 godina uspješne glazbene karijere pa ne iznenađuje podatak da su njegove pjesme poput Čekam te, General bez činova, Svaka tvoja laž i Kad žena zavoli, čest izbor glazbenih urednika radijskih postaja diljem Hrvatske. Prošle se godine u domaćem eteru moglo poslušati 149 Tonyjevih snimaka i to više od 110.000 puta.


PROČITAJTE VIŠE:


Treće mjesto emitiranja, uz 141 snimku i više od 100.000 emitiranja, pripada jedinstvenom Gibonniju, čiji novi album publika željno očekuje još od 2016. godine, kada je u suradnji s Oliverom izdan njegov posljednji uradak naziva Familija. Veliku vrijednost njegovih pjesama potvrđuje njihova bezvremenost poput Sreće, dueta s Oliverom, zatim pjesama Onako, od oka, Činim pravu stvar i Bella figura, bella pitura koje su se često mogle začuti na hrvatskim radijskim i televizijskim postajama.

Slijede Parni Valjak, Nina Badrić, Crvena jabuka, Massimo, Neno Belan, Magazin, Prljavo kazalište, Vanna, Boris Novković, Severina, Jacques Houdek, Doris Dragović, Giulianno, Željko Bebek, Daleka obala, Mia Dimšić, Jelena Rozga

Calvin Harris ft. Rag’n’Bone Man – Giant


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged