oscar tjedan 2021 - cinestar tv 1

Nagrada Oscar održava se 93. put – CineStar TV prikazuje “Oscar tjedan”

Približava se još jedna dodjena filmske nagrade Oscar! Najglamuroznija svjetska filmska revija bit će obilježena prigodnim filmskim programom na CineStar TV 1 kanalu. U periodu od 19. do 25. travnja 2021. godine predstavit će se nominirani i Oscarom nagrađivani filmovi, koji će vas izvrsno pripremiti za ovogodišnju dodjelu i najveći događaj u filmskoj industriji.

Kako se bliži najprestižnija dodjela filmskih nagrada, po prvi puta u povijesti s ovako kasnim datumom održavanja, tako raste i uzbuđenje uoči glamurozne noći u kojoj će svoje zlatne kipiće odnijeti najbolji od najboljih. 26. travnja, u noći s nedjelje na ponedjeljak, održat će se 93. po redu dodjela nagrade Oscara. Uoči same dodjele, CineStar TV Channels su na svojem najgledanijem kanalu CineStar TV 1 pripremili Oscar tjedan! U sklopu njega svaki dan u večernjem terminu možete pogledati jedan od vrhunskih naslova koji su u posljednjim godinama bili nominirani ili dobili nagradu ovu prestižnu nagradu.

SILVER LININGS PLAYBOOK (U DOBRU I U ZLU)

Ova romantična komedija-drama osigurala je Jennifer Lawrence prvog Oscara za najbolju glumicu. Film je bio nominiran u čak 8 kategorija. Među njima, najvažnije kategorije u kojima je nominiran je najbolji film, najbolji glavni glumac (Bradley Cooper), najbolja sporedna glumica (Jacki Weaver) i glumac (Robert De Niro). Film će biti prikazan u ponedjeljak, 19. travnja 2021. godine u 21.10 sati.

IMITATION GAME (IGRA OPONAŠANJA)

Povijesna drama Igra oponašanja također je bio nominiran u 8 kategorija. Među njima su kategorije za najboljeg glavnog glumca (Benedict Cumberbatch), najbolji film, najbolju sporednu glumicu (Keira Knightley) i najboljeg redatelja. Osvojio je nagradu Oscar za najbolji adaptirani scenarij. Film je snimljen prema istinitoj priči Alana Turinga, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tijekom Drugog svjetskog rata uspio dekodirati šifrirani komunikacijski sustav kojeg su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji. Jednako intrigantan bio je i njegov privatan život, zbog kojeg je film i potaknuo lavinu kontroverzi. Film se prikazuje u utorak, 20. travnja 2021. godine u 21.10 sati.

ZERO DARK THIRTY

Oscarom nagrađen film američke redateljice Kathryn Bigelow, koji prikazuje hvatanje Osame Bin Ladena i napad u kojem je poginuo, oduševio je kritiku koja ga je proglasila jednim od najboljih filmova te godine. Film možete gledati u srijedu, 21. travnja 2021. godine u 21.10 sati.

12 YEARS A SLAVE (12 GODINA ROPSTVA)


12 godina ropstva osvojio je čak tri Oscara – za najbolji film godine, najbolju sporednu glumicu (Lupita Nyong’o) i najbolje adaptirani scenarij (John Ridley). Film je oduševio surovim prikazom ropstva i borbe za slobodu, ali i zvjezdanom postavom koja je pokazala najbolje od svoje glume. Ovo je ujedno prvi film koji je osvojio nagradu za najbolji film, a da su u njegovom stvaranju sudjelovali Afroamerikanci na poziciji redatelja, producenta i scenarista. Film možete pogledati u četvrtak, 22. travnja 2021. godine u 21.10 sati.

NIGHTCRAWLER (NOĆNE KRONIKE)

Nightcrawler je proglašen za jedan od najboljih filmova 2014. godine. Spada u grupu remek-djela, ali i najvećih krađa u povijesti nagrade Oscar. Sjajni Jake Gyllenhaal nosi cijeli film u još jednoj ulozi za pamćenje! Film se prikazuje u petak, 23. travnja 2021. godine u 21 sat.

THE WOLF OF WALL STREET (VUK S WALL STREETA)

Subota je rezervirana za film koji zasigurno privlači najveću pozornost. Vuk s Wall Streeta je crna komedija u režiji Martina Scorsesea, temeljena na istoimenim memoarima Jordana Belforta. U glavnoj je ulozi Leonardo DiCaprio kao Belfort, njujorški broker. On vodi tvrtku koja se bavi prevarama s vrijednosnim papirima i korupcijom na Wall Streetu tijekom 1990-ih. Zanimljivo, film je bio nominiran u čak pet kategorija. Za najbolji film, režiju, najbolji adaptirani scenarij i najbolju glavnu i sporednu mušku ulogu (Johan Hill). Nažalost, nagradu nije osvojio ni u jednoj kategoriji. Film možete pogledati u subotu, 24. travnja 2021. godine u 21 sati.

MICHAEL CLAYTON

Smješten u svijet nebodera i odvjetničkih ureda na Manhattanu, film govori o tajanstvenom muškarcu iz naslova čiji je zadatak popravljati probleme s kojima se njegov odvjetnički ured ponekad susreće. To nerijetko znači i “pranje prljavoga rublja” svojih klijenata. Tilda Swinton je za ulogu sive, dehumanizirane odvjetnice dobila svog Oscara, dok je George Clooney ostao bez istog u kategoriji glavne muške uloge. Te godine nagradu je odnio Daniel Day Lewis. Film pogledajte u nedjelju, 25. travnja 2021. godine u 21 sat.

Video: Oscar tjedan – Cinestar TV 1

Tagged