30. nautika & 5. dani lova i ribolova :: zagrebački velesajam zagreb :: veljača 2023.

Na Zagrebačkom velesajmu otvoreni sajmovi Nautika 2023 i Dani lova i ribolova 2023

Na Zagrebačkom velesajmu otvoreni su sajmovi Nautika 2023 i Dani lova i ribolova 2023! Podsjetimo, nakon dvije godine, od srijede do nedjelje, od 22. do 26. veljače 2023. godine, održavaju se 30. NAUTIKA, najposjećeniji i najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj i 5. DANI LOVA I RIBOLOVA, međunarodni sajam opreme za lov i ribolov. Pokrovitelji sajmova su Grad Zagreb i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, dok se Dani lova i ribolova održavaju se u suradnji sa stalnim partnerima – Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom.


Na sajmu Nautika 2023 izlaže više od 280 izlagača iz 27 zemalja. A sam sajam se prostire u čak 7 paviljona na više od 15.000 m2 izložbenog prostora. Na Danima lova i ribolova izlaže 84 izlagača iz 8 zemalja i održava se u paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

Nautika 2023 donosi 250 izloženih plovila i čak 23 hrvatske premijere

Na jubilarnoj 30. Nautici prisutni su gotovo svi značajni domaći brodograditelji. I svi oni su prepoznali Nautiku kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo nailazi na oduševljenje posjetitelja i nautičara. Tako ćete moći uživati u ljepoti više od 250 izloženih plovila, među kojima su čak 23 hrvatske premijere.

“Ovo je velika čast za glavni grad države kada je domaćin jedinog kopnenog sajma Nautike u Hrvatskoj. Jako mi je drago da se Zagrebački velesajam vraća u punom sjaju s ovakvim sajmovima. Posebno mi je drago što je ovo čak 30. jubilarna godišnjica Nautike, koja je zaista bitna manifestacija. I to ne samo za Zagreb nego i za cijelu Hrvatsku, jer znamo da je Hrvatska raj za nautički turizam”, rekao je gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je i otvorio ove sajmove.

2022. godine na Jadranu je boravilo gotovo 54.000 jahti

Sajmove je otvorio i Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, koji se posebno osvrnuo na bogati popratni program koji se održava na ovogodišnjim Danima lova i ribolova. Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i predstavnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske istaknuo je važnost Nautike za našu zemlju koja je pozicionirana kao šesta svjetska destinacija za dolazak i boravak mega jahti. A on i očekuje kako će “sajmovi iznjedriti brojne poslovne prilike”. Također je spomenuo kako je prošle godine na Jadranu boravilo gotovo 54.000 jahti i brodica što je više od 5% nego godinu prije.

Izv. prof. dr. sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik za ekonomiju i izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske istaknuo je u svom obraćanju tri ključne stvari – inovativnost koja se može iskazati na ovakvim sajmovima i produktivnost koju moramo povećati u turističkom sektoru. A kao treću stvar je naveo da “moramo tražiti više i sami od sebe i od drugih”.

Sajmovi su otvoreni do nedjelje, 26. veljače 2023. godine, a cijena ulaznice iznosi 5 eura

“Domaća kvaliteta i inovativna rješenja vrijednih hrvatskih brodograditelja prezentirana je njihovom najjačom postavom plovila. A ponuda kao takva parira mnogobrojnoj i bogatoj inozemnoj ponudi najpoznatijih svjetskih proizvođača plovila. Paviljone Zagrebačkog velesajma pretvorili smo u pravi morski i nautički raj. Stoga sve posjetitelje očekuje vrhunska ponuda jahti i glisera, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za sportove na vodi, nautička odjeća i obuća te stručan konferencijski program”, rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša. Više o aktivnostima Zagrebačkog velesajma doznajte na njihovim mrežnim stranicama.

Podsjetimo, sajmovi Nautica 2023 i Dani lova i ribolova 2023 su otvoreni od srijede, 22., do nedjelje, 26. veljače 2023. godine. Cijena dnevne ulaznice iznosi 5 eura, dok je za učenike, studente i umirovljenike cijena 3 eura. Sve dodatne informacije o sajmovima možete doznati ovdje: Nautika 2023 i Dani lova i ribolova 2023.

Tagged