stalni postav - muzej čokolade zagreb - 2000

Muzej čokolade Zagreb dobio nagradu BIG SEE TOURISM AWARD 2020

Muzej čokolade Zagreb je u nešto manje od godinu dana svog postojanja prisustvovao na različitim festivalima i natjecao se u različitim kategorijama za nagrade koje su se ticale inovacija u polju kulturnog turizma. Osobito zadovoljstvo nam je objaviti da je Muzej čokolade Zagreb izabran za BIG SEE TOURISM AWARD 2020. te je također nominiran za Grand prix u kategoriji “Creative story and identity as experience”.

Muzej je nominiran i izabran za nagradu od strane BIG SEE tima. Dodajmo da BIG SEE platforma ima za cilj prepoznati potencijal i kreativnost u svim sferama i sektorima, od arhitekture do dizajna, umjetnosti, kulture, sporta, znanosti sve do poduzetništva.

Svake godine okuplja ljude iz kreativne industrije i poduzetništva iz svih 19 zemalja jugoistočne Europe kroz BIG SEE inicijative – nagrade, konferencije, festivale i izložbe.

Muzej čokolade Zagreb specijaliziran je za interpretaciju povijesnog, geografskog i kulturološkog značaja čokolade. Kao autori stalnog postava, moj suprug Domagoj I. Cerovac i ja, osmisli smo koncept postava, a za dizajn i scenografske elemente angažirali smo dizajnericu Željku Zrnić. Jako nam je bitno da uz širu javnost i stručnjaci odlično reagiraju na inovativni način na koji smo predstavili povijest omiljene slastice“, pojasnila je vlasnica muzeja Ružica Božić Cerovac.

Stalni postav Muzeja čokolade Zagreb podijeljen je u sedam prostorija

Kretanje kroz Muzej predstavlja šetnju kroz dugačku i bogatu povijest omiljene slastice. Scenografija svake prostorne jedinice pomno je promišljena kako bi stvorila jedinstvenu atmosferu i prenijela duh određene vremenske epohe važne u povijesnom razvoju čokolade. U službi kreiranja tog jedinstvenog osjećaja su boje, materijali, rasvjeta, mirisi, okusi kao i glazbena podloga.

Poseban naglasak stavljen je na interaktivnost pa se u stalnom postavu nalaze mjesta na kojima posjetitelji na razne načine mogu testirati svoja osjetila kroz zabavne i poučne zadatke.

Ova nagrada za Muzej čokolade osim priznanja za do sada ostvareni rad predstavlja i poticaj za daljnja stremljenja ka izvrsnosti u muzeološkom i širem društvenom aspektu.

Više o Muzeju čokolade Zagreb doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi muzejcokolade.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -