muzej za umjetnost i obrt i muzička akademija zagreb / studeni 2014.

MUO zbog priprema za veliku rođendansku obljetnicu zatvoren za javnost do 17. veljače

Radi priprema obilježavanja velike rođendanske obljetnice, Muzej za umjetnost i obrt biti će privremeno zatvoren za javnost od 3. do 17. veljače 2020. godine!

MUO će ponovno otvoriti vrata 17. veljače 2020. godine, na dan kada je davne 1880. godine osnovan, svečanim obilježavanjem 140. rođendana. Javnosti će tada biti predstavljen novi postav dizajna i fotografije te novouređeni treći kat gdje će se po prvi put predstaviti i nova donacija mode 60-ih i 70-ih godina hrvatsko – britanskog baletnog umjetnika Jelka Yureshe i njegove supruge Belinde Wright. Isti dan otvorit će se i izložba Nove perspektive u okviru Made in inicijative za istraživanje, dizajn i baštinu koja potiče suradnju i razmjenu znanja između tradicionalnih obrtnika i suvremenih dizajnera.

Obljetničku će godinu Muzej nastaviti otvaranjem velike izložbe Tapiserije iz Muzeja Cluny na proljeće, koja će hrvatskoj publici dovesti neprocjenjive tapiserije, remek-djela iz bogatog fundusa jednih od najznačajnijih muzeja svijeta, Muzeja Cluny i Louvrea u Parizu.

Krajem 2020. godine otvorit će se velika obljetnička izložba See Art where others don’t, odnosno Vidi umjetnost gdje drugi ne vide istoimenog novog krovnog slogana Muzeja kojim će se predstaviti nove vizure umjetničke baštine uz interpretaciju kustoskih perspektiva u odabiru predmeta te drugog pogleda na umjetnost i umjetničke predmete.

Tagged