mudri brk festival 2023 | ljetno kino jelsa hvar | foto: filip kovačević - pikutik

Mudri Brk Festival 2023 u svom drugom izdanju rasplesao Jelsu i najavio novo izdanje za 2024. godinu!

Mudri Brk Festival 2023 drugu je godinu zaredom Ljetno kino Jelsa pretvorio u najsimpatičniju ljetnu pozornicu na Jadranu te je ugostio brojne izvođače. I to ne samo iz Hrvatske, već i iz drugih dijelova Europe! Iza nas je tako ostao jedan pravi festivalski glazbeni vikend, a tijekom dva dana u Jelsi su nastupili Kuzma & Shaka Zulu, ST!LLNESS, RØLØ, Ministranti, Lovorka Sršen i Josip Radić, Idem, Tidal Pull, Zo, Felispeaks, Anna Mularkey, DJ-evi Čemer, Svemir, Borovich, Dasta, Roko Vidović, Juri Paik, Rafiki, Yuri i Mudri Brk. Dodajmo da je Mudri Brk Festival 2023 ove godine trajao čak tjedan dana – od 24. do 30. srpnja. A osim programa u Ljetnom kinu Jelsa, masu dobar đir se proširio na nekoliko lokacija u Jelsi.


Ponedjeljak, 24. srpnja 2023. godine, obilježio je Masu dobar mudrobrki kviz u klubu Villa Verde. A nakon kviza glazbu je vrtio Mudri Brk. Dan kasnije je u suradnji s Kinom Mediteran Jelsa u Ljetnom kinu prikazan sjajan film Ljubav, smrt i njemačke marke. U srijedu, 26. srpnja, Murdi Brk Festival 2023 obilježio je i prvo međunarodno gostovanje u suradnji s prijateljskim festivalom Jelsa Art Biennia.

U sklopu Europskog festivalskog fonda za mlade umjetnike ili skraćeno EFFEA, u programu New Nurturing nastupile su irske umjetnice Felispeaks i Anna Mullarkey u predivnom ambijentu galerije Monade. Odmah nakon njihova nastupa, u klubu Villa Verde nastupio je Idem, tj. kantautor, multinistrumentalni glazbenik, booker, menadžer, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktualne zagrebačke scene Antun Aleksa. Jelšanskoj publici predstavio je album kojim je oduševio publiku i struku. A nakon njega nastupio je lokalni DJ Dasta

Organizacija Mudrog Brka je u četvrtak, 27. srpnja, uz pomoć volontera čistila ilegalni deponij u Jelsi

Također, tijekom jutra je održana Mudra škola glazbenog novinarstva za djecu, a navečer se u klubu Chuara održala večer Mudrolija. Neke od najvećih anegdota koje su doživjeli na turnejama ispričali su glazbenici Dražen Baljak (Ministranti, Let 3), Ivan Jurić (ST!llness, Banana Zvuk i Golem) i Ante Ljubičić (ESC Life, ST!llness, Yammat FM). A nakon toga je DJ Yuri zabavio okupljene svojim ljetnim setom hitovlja!

Mudri buvljak, DJ-evi, ekološke radionice za mlade u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, edukacija u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske te zaboravljene igre za male i velike, održale su se tijekom dva dana u Zen Beach Baru u petak i subotu, 28. i 29. srpnja. Već spomenuta lepeza masu dobre muzike mogla se čuti navečer oba dana središnjeg glazbenog festivalskog programa u Ljetnom kinu Jelsa. A nakon čega se publika zabavljala uz DJ program do ranih jutarnjih sati u klubu Chuara.

Ovo izdanje festivala u Jelsi na otoku Hvaru se pokazalo kao pun pogodak! Tako je već najavljeno i treće izdanje festivala Mudri Brk. A već se zna i datum – Mudri Brk Festival 2024 će se održati u subotu i nedjelju, 27. i 28. srpnja 2024. godine. Sve novosti o ovom najavljenom trećem izdanju Mudrog brka pratite na službenoj Facebook stranici.

VIDEO: Masu dobar đir @ Mudri Brk Festival 2023

Tagged