more knjiga / zagreb, zrinjevac, 2019

More knjiga provelo nas je kroz fantastični svijet intergalaktike

Završilo je i peto izdanje kulturno zabavne manifestacije More knjiga, koju je Lumen izdavaštvo pokrenulo s ciljem promocije knjiga i čitanja.

Ovogodišnje More knjiga koje se održavalo u parku Zrinjevac posjetio je rekordan broj posjetitelja, njih više od 150 tisuća. Brojna događanja poput književnih susreta, art evenata, filmova na otvorenom, glazbenih večeri te više od 300 besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku bili su na raspolaganju posjetiteljima protekla dva tjedna. Posebno iznenađenje ove jedinstvene manifestacije svakako je predstavljanje novog romana popularnog pisca Georgea R. R. Martina Vatra i krv.

“Iznimno smo ponosni što smo već petu godinu zaredom uspjeli kreirati događaj koji je zanimljiv i atraktivan Zagrepčanima, ali i sve većem broju stranih gostiju koji u ljetnim mjesecima posjećuju Zagreb. Ovogodišnji program manifestacije predstavljao je spoj filma, glazbe i umjetnosti i drago nam je što smo u ova dva tjedna uspjeli ovako velikom broju posjetitelja, osim dobrobiti i užitka čitanja, približiti i ostale umjetnosti“, smatra kreativna direktorica Mora knjiga Ana Marija Žužul, dodavši kako je glavni cilj Mora knjiga “Na inovativan način potaknuti na čitanje i popularizirati knjigu.”

Kulturno zabavno osvježenje u srcu grada

Svi ljubitelji fantasy žanra i obožavatelji serijala Igra prijestolja s nestrpljenjem su dočekali izlazak novog romana planetarno popularnog pisca Georgea R. R. Martina Vatra i krv. Najiščekivaniji roman godine donosi detalje koji su prethodili radnji serijala Pjesma leda i vatre, čiji je najpoznatiji nastavak Igra prijestolja.

Osim novih naslova koji su predstavljeni na Zrinjevcu, posjetitelji Mora knjiga uživali su i u ostalim zanimljivostima, među kojima su Lumen Art event, filmske projekcije na otvorenom, glazbena druženja pod zvijezdama uz Music&Books x DJ Hrwoe te “intergalaktički jazz” by Harry Gustavson trio.

radionica "čitaj mi" / marija ott / more knjiga 2019
radionica “čitaj mi” / marija ott / more knjiga 2019

S ciljem da se potakne ljubav prema knjizi i kod najmlađih, na petom izdanju Mora knjiga održane su i radionice Čitaj mi u sklopu nacionalne kampanje za promicanje čitanja djeci od najranije dobi.

Za scenografiju ovogodišnjeg izdanja Mora knjiga bio je zadužen umjetnik Mario Miše. On je “čarobnim instalacijama lebdećih meduza posjetitelje poveo u fantastični svijet intergalaktike”, što je ujedno bila i tema petog izdanja Mora knjiga.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -