mor roll - mogla si se zvati :: 2022.

Mor Roll, istarski glazbenik i producent, predstavlja “Mogla si se zvati”, drugi singl s njegovog albuma “AndaluzIstria”

Mor Roll, istarski glazbenik i producent, predstavlja drugi singl s hvaljenog studijskog albuma “AndaluzIstria”, koji je, podsjetimo, objavljen u travnju 2022. godine za diskografsku kuću Dancing Bear. Pjesmu “Mogla si se zvati” čini interesantna fuzija istarske tradicijske glazbe i elektronike koja sadrži samplirane vokale. I dodajmo, uz ovu pjesmu su snimljeni pravi originalni istarski pjevači, kantaduri i svirci. Ovaj osebujni glazbenik samplirane vokale je potom umiksao i ubacio u vlastitu elektronsku podlogu i time isporučio fantastičan materijal savršen za sve glazbene skladokusce koji od glazbe traže nešto više.

“Uopće mi nije žao zbog kombiniranja ovakve fuzije. Ali i primjećujem da ljudi dosta hvale ovakav izričaj te smatraju da sam puno bliži sebi u ovakvom spoju žanrova”, poručuje Vedran Šilipetar, poznat pod pseudonimom Mor Roll. Samim time kreirao je jednu originalnu fuziju i žanr u kojem se smjestio i house, uz klupsku svirku i natruhe jazza. Točnije, stvorio je novi glazbeni žanr koji ni sam ne može u potpunosti objasniti.

Pjesma “Mogla si se zvati” nastala je na Vedranovim proputovanjima

A Mor Roll je inspiraciju za nju dobio slušajući marokansku i andaluzijsku glazbu. I tada je “osjetio potrebu da se izrazi na pomalo drugačiji način”. Mor je pjesmu potom isproducirao sam tijekom lockdowna, kada je imao “sreću u nesreći” da se posveti nekim vlastitim vještinama koje je prije zapostavljao. Kreativni procesi i rad na nekim novim vještinama tako su rezultirali sjajnim studijskim albumom AndaluzIstria. A on je u žanrovski šarolik popis pod svoje okrilje smjestio i najnoviji singl Mogla si se zvati.

Podsjećamo kako je Mor Roll s prvim, iznimno autentičnim singlom Susedica, koji se našao na ovom originalnom izdanju, nastupio i na CMC festivalu u lipnju 2022. godine. A tu snimku, kao i novi video spot možete u cijelosti možete pogledati u videima na kraju teksta. Pjesmu Mogla si se zvat slušajte u sklopu aktualnog albuma AndaluzIstria na svom omiljenom streaming servisu. Više o ovom istarskom glazbeniku doznajte na njegovoj Facebook stranici.

VIDEOSPOT: Mor Roll – Mogla si se zvati & Susedica

Tagged